• DOLAR 32.211
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2532.114
  • ...
Tarihte bugün: 21 Kasım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1905: Thomas Edison , ses kayıt cihazı fonografı icat ettiğini duyurdu. Bu makine ile ses ve müzik kaydı veya dinleme olanakları bulunmaktadır. (Ses kayıt cihazı fonografı icat edildi)

 

1941: Yükseköğretimde “Türk İnkılap Tarihi” dersi zorunlu tutuldu. Tarihçiler ve uzmanlar, bu derslerin ideolojik amaçlar doğrultusunda hazırlandığı ve bilimsel bir değer taşımadığı yönünde eleştiride bulunmaktadırlar. (“Türk İnkılap Tarihi” dersi zorunlu tutuldu)

 

1955: Türkiye, İran, Irak, Pakistan ve İngiltere’nin katılımıyla Bağdat Paktı kuruldu. CENTO veya önceki adıyla Bağdat Paktı ; Türkiye, İran, Irak, Pakistan ve Birleşik Krallık arasında, Sovyetler Birliği’nin Ortadoğu’da nüfuz kurmasını önlemeye yönelik olarak kurulan güvenlik ve savunma örgütüdür.  1979’da önce İran’ın ardından da Pakistan’ın çekilmesiyle CENTO’nun  varlığı sona ermiştir. (Bağdat Paktı kuruldu)

 

1972: Türkiye’de Ankara Radyosu, Türkiye’nin her yerine yayın yapmaya başladı. (Ankara Radyosu ulusal yayına başladı)

 

1985: ABD Başkanı Ronald Reagan (Ranıld Riıgın) ve Sovyetler Birliği lideri Mihail Gorbaçov Cenevre’de buluştu. Zirveden, stratejik nükleer silahların yüzde 50 azaltılması kararı çıktı. Bu kararların ne kadar uygulandığı bilinmemekle beraber; adı geçen ülkelerin hâlâ çeşitli silahlar geliştirme konusunda, ciddi kaynaklar ayırdıkları tüm dünya tarafından bilinen bir gerçektir. (Nükleer zirve)

 

2002: Dünya güzellik yarışması adı altında düzenlenen küresel ahlaksızlık organizasyonunun yapılacağı Nijerya’da bir gazetede, Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem hakkında yayınlanan ve hakaret içeren yazı nedeniyle çıkan çatışmalarda 100 kişi hayatını kaybetti, 500 civarında kişi de yaralandı. Hıristiyan Batı’nın bir süredir İslam’ın Mukaddesatı’na hakaretle başlattığı İslam düşmanlığının, İslam ülkelerine yayılmasına yönelik bir provakasyon olduğu anlaşılan bu eylemde İslam Âlemi topyekûn tepki göstermişti. (Peygamber efendimize (sav) hakaret)  

 

2006: Erke Araştırmaları ve Mühendislik AŞ’nin geliştirdiğini duyurduğu devridaim makinesinin tanıtımı yapıldı. Firma, düzenlediği bir basın toplantısıyla makineyi, “çağın buluşu” adı altında kamuoyuna duyurarak; “...çevreye zarar vermeyen, istenilen güç ve sürati sağlayabilen, doğrudan hareketin elde edilebildiği, yakıt gerektirmeyen bir kuvvet makinesi...” olarak tanımladı. Daha sonra emekli üst düzey subayların da katılımıyla yüzyılın icadı basın toplantısıyla tanıtıldı. Sonrasında yapılan teknik incelemelerle, bu makinenin hiçbir özelliğinin bulunmaması Türkiye’de uzun süre alay konusu olmuş, hatta konuya dair çok sayıda karikatür çizilmiştir. (Devridaim makinesi)

 

2014: İşgalcilerin Gazze’ye yönelik 51 gün süren saldırılarının hasar tespit işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Saldırılar sonucu Gazze’de 28 bin 366 evin zarar gördüğü açıklandı.  (İşgalcilerin Gazze’ye yönelik saldırıları)

Bu haberler de ilginizi çekebilir