• DOLAR 32.217
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2419.82
  • ...
Bingöl’de okulların deprem performans analizleri yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halil Yücel, İl Milli Eğitim Bakanlığı ile Fırat Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Bingöl genelindeki 51 okulda deprem performans analizleri yapılarak yıkılması ya da güçlendirilmesi gereken okullar tespit edilecek.

Yapılacak deprem performans incelemelerinin ardından hazırlanan raporlar doğrultusunda, öğrencilerin daha güvenli bir ortamda eğitim alabilmeleri için yapı yıkılması gerekiyorsa yıkılacak, onarım yapılması gerekiyorsa onarımı yapılacak.

Yücel, açıklamasında, “İlimiz deprem riski yüksek bir bölgede olduğundan İl Müdürlüğümüz okul binalarının tamamı için yapısal bir inceleme ve değerlendirme çalışması yapmış, yapılan değerlendirme raporları Bakanlığımıza bildirilmiştir ve Bakanlığımızın yapmış olduğu değerlendirme sonucunda 51 okulumuzda Deprem Performansının yapılması uygun görülmüştür.” ifadelerini kullandı.

Yücel, 2021 yılının Afet Yılı ve Bingöl'ün deprem kuşağında olması ve öğrenci-öğretmenlerin can güvenliğinin sağlanması amacıyla çalışmaların en kısa sürede bitirileceğini aktardı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir