• DOLAR 32.789
  • EURO 35.307
  • ALTIN 2444.849
  • ...
Almanya'da elektrik kesintisi uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya Sivil Koruma ve Afet Yardımı Dairesi Başkanı Ralph Tiesler yaptığı açıklamada, Covid-19 veya Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması gibi son yıllardaki gelişmelerin kimsenin beklemediği krizlere hazırlıklı olunması gerektiğini gösterdiğini belirtti.

Gelecek yıllarda iklim değişikliğinin neden olduğu felaketlerle karşı karşıya kalınacağının da görüldüğünü söyleyen Tiesler, Almanya’nın komşu ülkelerinde savaş olması durumunda bundan ülkesinin doğrudan etkileneceğini belirterek, mevcut durumda elektrik kesintilerinin yaşanması tehlikesinin görüldüğünü belirtti.

Tiesler, kış aylarında elektrik kesintilerinin beklenilmesi gerektiğini, “Bununla bölgesel ve geçici elektrik kesintilerini kastediyorum.” diye kaydetti.

Bunun sebebinin sadece enerji kıtlığı olmayacağını aktaran Tiesler, enerji şebekelerini işleten şirketlerin elektrik ağlarını koruma ve enerji tedarikini tehlikeye atmama gayesiyle söz konusu ağları geçici kapatabileceklerini ifade etti.

Tiesler, “Bunun riski ocak ve şubat aylarından itibaren artıyor. Bu nedenle yer yer belirli süre elektrik kesintileri yaşanabileceğini varsayıyoruz.” dedi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir