• DOLAR 32.553
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2466.766
  • ...
Herson'daki Ahıska Türkleri, Türkiye'ye getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

20 gün önce Türkiye'ye ulaşmak için yola çıkan Ahıska Türkleri yaşadıkları duyguları gazetecilere anlattı. GelenlerdeniMizam Muhammetalioğlu, 'Türkiye'ye gelmekten çok mutluyum. Allah razı olsun (Recep Tayyip) Erdoğan'dan, (Mevlüt) Çavuşoğlu'dan. Bizi Türkiye'ye getirdiler. 17 gün öyle yerde kaldık ki. 1944 sürgününde 6 yaşındaydım. Hiç otobüsten inmedim. Gece gündüz otobüste oturdum. 85 yaşındayım." dedi.

Alvida Taştanova ise 20 gün önce yola çıktıklarından bahsederek, "Çok güzel bir duygu hissediyorum. Hiç umudumuz yokken bir anda çok güzel şeyler oldu. Allah razı olsun Türk Cumhurbaşkanımızdan. Teşekkür ederim. Bugün emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Çok mutlu hissediyorum. Bugün 20. gün Allah'ıma binlerce şükür olsun. O günleri sanki unuttum. Bugün yaşadıklarım ile o günleri unuttum. Gerçekten çok zor günler geçirdik ama buraya ayağımı bastığım anda güzel şeyler oldu. Hiç beklemediğimiz anda bir mucize gibi." dedi.

AA haberine göre Ahıska Türkleri, Gürcistan'dan çıkışlarının ardından Sarp Sınır Kapısı'nda Hopa Kaymakamı ve Sarp Mülki İdare Amiri Gürkan Üçüncü, Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Recep Bilgin ile Artvin İl Göç İdaresi Müdürü Emre Canpolat tarafından karşılandı

Bu haberler de ilginizi çekebilir