• DOLAR 32.777
  • EURO 35.284
  • ALTIN 2446.55
  • ...
Azerbaycan'dan skandal adım!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milletvekili Kamal Jafarov, Milli Meclis'in bugünkü oturumunda gündeme eklenen "Azerbaycan Cumhuriyeti'nin işgal edilmiş topraklarda (Tel Aviv) Büyükelçiliği'nin kurulmasına ilişkin" yasa tasarısının görüşüleceğini söyledi.

Filistin’de de temsilcilik için görüşülecek

 Toplantıda milletvekilleri "Azerbaycan Cumhuriyeti Filistin Devleti (Ramallah) Temsilciliği'nin kurulmasına ilişkin" yasa tasarısını da görüşecekler.

İslam dünyasının desteğini kaybetmemek için

Öte yandan Azerbaycanlı siyaset bilimci Yegane, Azerbaycan'ın bu konuda Türkiye'yi örnek aldığını söyledi ve şunları  ekledi:

"Uzun yıllar İran'ın itiraz etmesi, Azerbaycan toplumunda İsrail'de büyükelçilik olmamasının gerekçesi olarak sunulsa da durum böyle değil. Azerbaycan'ın bugüne kadar İsrail'de büyükelçilik açmamasının tek sebebi, İslam dünyasının desteğini kaybetmemek arzusu oldu.”

İşgalciler memnun

 Siyonist  Yair Lapid, Azerbaycan'ın kararından duyduğu memnuniyeti  dile getirerek şunları söyledi; 

"Büyükelçilik açma kararı, iki ülke arasındaki ilişkilerin derinliğini yansıtıyor. Bu adım, İsrail hükümetinin İslam dünyasıyla güçlü siyasi köprüler kurma çabalarının bir sonucudur. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e teşekkür etmek ve Azerbaycan halkını tebrik etmek istiyorum.”

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir