• DOLAR 34.094
  • EURO 38.11
  • ALTIN 2841.47
  • ...
Van'da 5 ilçede 4 bin çığ patikasına rastlandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afet ve Acil Durum Van İl Müdürlüğü (AFAD), Van da 5 ilçede çığ haritası çıkardı. Çıkarılan haritada ise 4 bin çığ yatağı tespit edildi. 

Van'da çığ düşmelerinden kaynaklanan ölümler nedeniyle  geçtiğimiz yıl başlatılan çığ haritalandırılması çalışması yüksek rakımlı dağların fazla olduğu Bahçesaray, Çatak, Başkale, Gevaş ve Gürpınar ilçelerinde tamamlandı. Tamamlanan çalışmaların ardından ise ekipler, söz konusu yerlerde 4 bin çığ patikası tespit etti. 

Jeoloji Mühendisi İshak Cindioğlu ise  çığ oluşum noktalarının etki alanlarını belirlediklerini söyleyerek, "Çığ riskli alanların, yerleşim alanı enerji nakil hatlarını ve kara yollarını etkilediğini gördük. Buralarda can ve mal kayıplarına yol açtığı için bu haritaların çıkarılması elzem oldu. Bu haritalar sayesinde bölgede çalışan operasyonel ekipler, belediyeler ve diğer kamu kurumlarının personelleri nerelerin riskli bölge olduğunu, nerelerden geçilmeyeceğini ya da geçilmesi mecburiyse hangi şartlarda geçebileceklerini rahatlıkla görebilecekler. Kullanımı çok rahat olacak şekilde kamuya sunacağız." dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir