• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Yusufeli'nde 3 bin 205 konut salı günü sahiplerini bulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Kurum, Yusufeli Barajı’nın suları altında kalması nedeniyle ilçenin taşınma sürecinin sürdüğü yeni yerleşim yerinde incelemelerde bulundu.

Kurum, Yusufeli’nde yapılan çalışma çerçevesinde 17 milyon metreküp kazı yapıldığını söyledi.

Bu yerleşim alanında 10 milyon metreküp de dolgu yapıldı ve bu sayede 1,5 milyon metrekare yerleşim alanı çıkarıldığını belirten Kurum, "Bu yerleşim alanının 750 bin metrekaresi de yeşil alan. Yeşil alan da burada inşallah meyve ağaçlarımızla, çınarlarımızla, çamlarımızla, ıhlamur ağaçlarımızla birlikte yeşilin içinde bir yerleşimi Yusufeli’ne sunuyor olacağız. Yerleşim alanında 2 bin 698 konut, 285 ticari ünite, 37 sanayi esnafımızı burada işlerini sürdürebilmesi amacıyla sanayi dükkanları, 25 yataklı bir devlet hastanemiz, 24 ve 12 derslikli 2 lisemiz, 16 derslikli meslek lisemiz, ki burada gençlerimiz meslek lisesinde meslek sahibi olsunlar diye. Yine ortaokullarımız, anaokullarımız ve öğrenci yurdumuz var. Burada da öğrencilerimiz huzur, güven içerisinde eğitimlerini alacaklar. Yine ilçemizin ihtiyaç duyduğu sağlık ocağı, ilçe jandarma komutanlığı, belediye ve kaymakamlık binamız, camimiz planlandı ve tamamlandı. Yine yerleşim yerlerinde su tutulmasıyla birlikte su altında kalma ihtimali olan köylerimiz var. Orada da vatandaşlarımızı en güvenli alanlara çıkarmak amacıyla 521 köy konutumuzun inşasını da 7 köyümüzde tamamladık."

Kurum, "Toplamda 3 bin 205 konutumuzu inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle birlikte vatandaşlarımıza önümüzdeki salı günü teslim edeceğiz." diye konuştu.

Yusufeli Barajı’nın 2,5 milyon vatandaşın enerji ihtiyacını karşılayacağını kaydeden Kurum, Yusufeli'nin geçmiş yıllarda da birçok kez taşındığını, inşallah bu taşınmanın da son olacağını kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir