• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Rusya'dan Polonya’ya "AGİT" tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Polonya’nın AGİT dönem başkanlığını yürüttüğü belirtilerek, 1-2 Aralık’ta Lodz şehrinde yapılacak toplantıya Lavrov’un katılımının reddedildiği ifade edildi.

Kararın, 57 ülkenin egemen ve bağımsız devletler olarak tam eşitlikle katıldığı bir teşkilatın başkanlığının statüsü ile bağdaşmayacağı ifade edilen açıklamada, Lavrov’a yönelik kararın “kışkırtıcı” olduğu ve “eşi benzerinin görülmediği” belirtildi.

Açıklamada, “AGİT prosedür kuralları, yasama organlarının kuralları ve özellikle 2002’de Porto’da AGİT Dışişleri Bakanları Konseyinin dönem başkanlığının çalışma ilkelerine ilişkin kararı ihlal edilmiştir” denildi.

Polonya makamlarının, örgütün işlevlerini tam olarak yerine getirmesine izin vermediğine işaret edilen açıklamada, ilk olarak, Rus parlamenterlerin Varşova’da 24-26 Kasım’da yapılacak AGİT Parlamenter Asamblesi'nin sonbahar oturumuna katılımını engelledikleri, şimdi de Rus delegasyonun haklarını ağır şekilde ihlal ettikleri ifade edildi.

Bakanlık açıklamasında, “Bu tür yıkıcı kararlarla Polonyalılar, Batı kampındaki benzer düşünenlerin desteğiyle AGİT'i uçuruma itiyor” sözlerine yer verildi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir