• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Bingöl’de TOKİ kuraları çekildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurusu yapılan 250 bin adet TOKİ Sosyal Konut Projesinin Bingöl ayağı için kura çekimi bugün yapıldı.

Karşıyaka Kapalı Spor Salonundaki kura çekimine Bingöl Valisi Kadir Ekinci'nin yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Bingöl Ekinci, düzenlenen kura çekimi töreninde Bingöl'de yapılacak olan sosyal konutlara ilişkin detayları açıkladı.

Ekinci, "Malumunuz, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 250 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında ilimiz için 1000 konut kontenjanı ayrılmıştır. Konut kontenjanının il genelindeki dağılımına baktığımızda; merkez ilçemizde 500, Solhan’da 200, Genç’te 150, Sancak’ta 100 ve Adaklı’da 50 konut inşa edilecektir inşallah. Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de sosyal konut projesi ziyadesiyle ilgi gördü hamdolsun. Hatırlayacağınız gibi ekim ayı sonu itibariyle başvuru süreçleri tamamlandı. Buna bağlı olarak; ilimiz genelinde yapılacak 1000 adet konut için 10 bin 595 vatandaşımız, merkez ilçe için ayrılmış olan 500 konut için de 8 bin 639 vatandaşımız başvuru yapmıştır. Hak sahiplerinin kura ile belirleneceği sürecin de hayırla tamamlanmasını diliyorum. Konutların kısa sürede hayata geçmesini temenni ediyor, ülkemize, ilimize ve hak sahibi vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum.” ifadelerine yer verdi.

Noter huzurunda gerçekleşen kura çekiminde ismi çıkan hak sahiplerinin adları tek tek okunup dijital ekrana yansıtıldı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir