• DOLAR 32.674
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2449.49
  • ...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Nemrut Dağı'na ulaşım kolaylaşacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman Narince-Gerger Yolu Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Karaismailoğlu, hükümetleri döneminde, ulaştırma ve haberleşme yatırımları için 1 trilyon 653 milyar liranın üzerinde bir harcama yaptıklarını kaydetti.

Şu ana kadar karayolları için 995 milyar 900 milyon liralık yatırım yaptıklarını anlatan Karaismailoğlu, "Son 20 yılda karayollarımızdaki bölünmüş yol uzunluğunu 28 bin 816 kilometrenin üzerine çıkardık. 2023 yılında bu rakamı toplamda 30 bin kilometreye ulaştıracağız. Bölünmüş yol hedefimiz 38 bin kilometre. Toplam yol ağımızın yarısını bölünmüş yol standardına kavuşturacağız. Aynı zamanda, karayollarımızdaki yol kalitesini de hızla artırıyoruz. Karayollarında yalçın dağları tünellerle, derin vadileri de viyadüklerle, köprülerle aşıyoruz. Hükümetlerimiz döneminde tünel uzunluğunu; 50 kilometreden alıp, 663 kilometreye çıkardık. Köprü ve viyadük toplam uzunluğunu da 735 kilometreye yükselttik. 2023 yılı için hedefimiz; toplam uzunluğu 770 kilometrenin üzerine taşımaktır." dedi.

"Yol güzergahı 2 kilometre kısalacak"

Narince-Gerger yol projesinin yer teslimini bu yılın haziran ayında gerçekleştirdiklerini hatırlatan Karaismailoğlu, "Narince-Gerger projemiz kapsamında, 33 kilometrelik tek yol ile birlikte 3,5 kilometre uzunluğundaki Gerger Çevre Yolu bulunuyor. Bugün temelini attığımız Narince-Gerger Yolu'muzu en kısa zamanda sizlerin hizmetine sunmak için hummalı çalışmaya başlayacağız. Projenin tamamlanmasıyla yol güzergahımız 2 kilometre kısalacak. Seyahat süresi, 46 dakikadan 25 dakikaya düşecek. Böylece; yolun fiziki ve geometrik standartlarını yükseltmiş olacağız. Zamandan 18,2 milyon lira, akaryakıttan 3 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 21 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Yapacağımız yeni yol ile Narince-Gerger Yolu güzergahı üzerinden bulunan, UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edilen ve sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da önemli turizm merkezlerinden Nemrut Dağı'na da erişim kolaylaşacak. Yerli ve yabancı turistlerin seyahatleri daha konforlu hale gelecek. Bu da turizmi canlandıracak, ticareti canlandıracak, şehrimizi canlandıracak. Yaptığımız her bir kilometrelik yol, yapıldığı yörenin üretiminin, istihdamının, ticaretinin, eğitim, kültür ve turizminin gelişmesine de katkı sağlamaktadır. Yeni yollarımız, yapıldıkları ve gittikleri yerlere 'akarsu' gibi canlılık katmaktadır." şeklinde konuştu.

Karaismailoğlu, Adıyaman programı kapsamında ayrıca Kahta-Narince-Siverek Yol yapım çalışmalarını ve Adıyaman Hastane Farklı Seviyeli Kavşağı'nı yerinde inceleyeceklerini de belirtti.

Karaismailoğlu, bugün, Gerger Çevre Yolu'nu da içine alan, toplam uzunluğu 36,6 kilometreye ulaşan Narince-Gerger Yol projesinin temelini atacaklarını söyledi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir