• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yüksek sıcaklık uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Yapılan son değerlendirmelere göre; Denizli, Isparta, Burdur çevreleri ile Antalya'nın iç ve yüksek kesimlerinin yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor.

 

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz açıklarında kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

 

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Ülkenin güney, iç ve batı kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyretmesi nedeniyle yüksek sıcaklığın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Bölgelere göre hava
MARMARA:
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
EGE: Genellikle az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Denizli çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
AKDENİZ: Genellikle az bulutlu ve açık, batısının parçalı yer yer çok bulutlu öğle saatlerinden sonra Isparta, Burdur çevreleri ile Antalya'nın iç ve yüksek kesimlerinin kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İÇANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Açıklarında kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, Doğu Karadeniz'in öğle saatlerinde yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

Bazı illerde beklenen hava sıcaklığı
İstanbul: Az bulutlu ve açık 30
Bursa: Az bulutlu ve açık 33
İzmir: Az bulutlu ve açık 34
Adana: Az bulutlu ve açık 32
Antalya: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, iç ve yüksek kesimleri kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlı 29
Ankara: Az bulutlu ve açık 35
Konya: Az bulutlu ve açık 35
Trabzon: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde parçalı bulutlu 27
Malatya: Az bulutlu ve açık 35
Van: Parçalı ve az bulutlu 25
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 28
Diyarbakır: Açık 39
Şanlıurfa: Açık 39
Gaziantep: Açık 36
Batman: Açık 40

Bu haberler de ilginizi çekebilir