• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Mardin'de bu yılki siyer sınavı kayıtlarında hedef 30 bin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen 'Onu Oku Onu Yaşa' temasıyla siyer sınavı yarışma kayıtları devam ediyor.

Siyer Sınavı kayıtlarına rağbet artarken Mardin'de ise şu ana kadar toplam 7 bin 559 kişinin kayıt yapılmış durumda.

Siyer sınavı yarışmasının düzenlenmesindeki amaçlarının Hazreti Muhammed'i (Sallallahu Aleyhi Vesellem) tanımak ve tanıtmak olduğunu vurgulayan Mücahit Önen, ayrıca en büyük gayenin 21'inci yüzyılda Asr-ı Saadetteki gibi yaşayan insanlar yetiştirmek olduğuna dikkat çekti.

Önen, "Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her sene düzenli bir şekilde yapılan 'Onu Oku Onu Yaşa' temalı siyer sınavı bu sene de Allah'a şükürler olsun başladı. Biz de Mardin temsilciliği olarak üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize ulaşmaya çalışıyoruz, halkımıza, çocuklarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Allah'a şükürler olsun Peygamber Aleyhisselam'ı okumak, okutmak, onu yaşamak çok büyük bir nimet. Bu nedenle biz de bu anlamda bütün gayretlerimize çalışıyoruz. Sahada arkadaşlarımız stantlar açıyorlar bu anlamda çalışmalar yapıyorlar. Kaybedeni olmayan bu sınav için aslında her ne kadar bazı ödüller belirlemiş olsak da bizim en büyük ödülümüz Resulullah Aleyhisselam'ı tanımak, onu anlamak, onu yaşamak onu kavramak. Biz aslında bu anlamda bütün çocuklarımızın, aile bireylerimizin bu yarışmaya katılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Özellikle Mardin ili için siyer sınavı yarışmasında yüksek hedefler beklediğini ve sınavı düzenlemedeki asıl amaçlarını ifade eden Önen, "Her yıl olduğu gibi bu sene de kayıtların çok yoğun bir şekilde yapılmasını aslında talep ediyoruz. İnşallah bu sene yine her yıl olduğu gibi sayımız çok ciddi manada artacak. Bu sene inşallah Mardin temsilciliği olarak 30 bin hedef belirledik. Allah Resulü Aleyhisselam'ın hayatını öğrenmek bir ayrıcalıktır, O'nu okumak bir ayrıcalıktır, O'nu yaşamak bir ayrıcalıktır. Biz Allah'ı seviyorsak Allah Resul'ünü tanımalıyız. Kur'an-ı Kerim'de buyurduğu gibi 'Eğer siz Allah'ı seviyorsanız bana uyun.' Dolayısıyla Allah'a imanın en önemli yolu en önemli şartı onu tanımaktır. Ayrıca en büyük gayemiz 21'inci yüzyılda Asr-ı Saadet gibi yaşayan insan yetiştirmektir. Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın bir hadisinde 'bir insanı sevmenin aslında bir insana uymanın yolu onu sevmekten geçer.' Onu sevmenin yolu onu tanımaktan geçer. dedi.

Mardin bölgesi için siyer sınavında kayıt yapılmış kategorilerin sayısal oranları hakkında da bilgi veren Önen, " Şu an sınav yarışma kayıtları devam ediyor ve genel olarak yarışmanın kayıtlarına baktığımızda, 1'inci kategoride 2 bin 250 kardeşimiz kayıtlarını yapmış, bu 4'üncü ve 5'inci sınıf seviyesindeki çocuklarımızdır. 3 bin 371 kişi de 2'nci kategoride 6-7 ve 8. Sınıflar kategorisinde kayıtlarını yaptırmışlar. 1094 kişi de 3'üncü kategori dediğimiz lise düzeyinde kayıtlarını yapanlar var. 844 kişi ise 4'üncü kategoriden kayıtlarını yapmışlar. Aslında bizim şiarımız şudur, bütün aile fertlerinin bütün aile bireylerinin hep beraber bu yarışmaya hazırlanması ve bu süre içerisinde şubat ayına kadar bütün fertleri aile bireylerinin bu kitabı evlerinde aslında ders şeklinde okumalarını tavsiye ediyoruz. Toplamda 7 bin 559 kaydımız bugün itibariyle mevcuttur. Bu sene önceki yıllarda bir ara verdik. Aslında çok güzel, çok kaliteli bir ödülümüz daha var. 3 tane umre ödülümüz var. Bu kitapları okuyan ve yarışmalarda derece yapan kardeşlerimizin 3 tanesini kitabın kahramanının yaşamış olduğu kutsal mekanlara göndermek amacıyla bu ödülü de koyduk. 3 kardeşimiz derece yaptıkları zaman gidip Allah'ın Resul'ünün izini sürecek orada Efendimiz Aleyhisselam'ın bizzat yaşanmış olduğu yerlerde dolaşıp o manevi iklimi teneffüs edecekler inşallah" şeklinde kaydetti.

(İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir