• DOLAR 32.255
  • EURO 34.732
  • ALTIN 2400.584
  • ...
Parfümün insan sağlığı üzerine zararları var mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Parfümün zararları küçümseyeceğimiz kadar basit değil. Yapılan araştırmalarda parfümün insan sağlığına olumsuz etkisi olduğu sonucuna ulaşıldı.

Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Neslihan Şendur, "Bazı parfümler güneşle beraber etkileşirse toksik reaksiyon dediğimiz bir reaksiyon gelişebiliyor. Bu bağlamda deride renkte değişiklikler görülebilir. Deri renginde koyulaşma ve kahverengi lekeler karşımıza çıkabilir. Bu yüzden vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Normalde parfümler kıyafete uygulanmalı deriz ama sahte olanları kıyafetlere bile zarar veriyor. Doğru üretilip üretilmediğini bilemiyoruz. Hiç parfüm kullanmamak bunları kullanmaktan çok daha iyidir" dedi

Oluşan bu lekeler tedavi edilmediği sürece cilt kanserine neden olabilir. 

Parfümün Zararları;

Parfümler merkezisinir sistemini; baş ağrısı, baş dönmesi, zihin bulanıklığı, hafıza kaybı gibi nörolojik rahatsızlıkları; unutkanlığı; kaygı, depresyon, panik atak, dikkat dağınıklığı ve duygu durum bozukluğu gibi psikolojik rahatsızlıkları tetikleyen nörotoksik kimyasallar içerir.

korsan parfümler ise %95 sentetik olarak petrolden yapılıyor. Bir çok zararlı kimyasalın birleşimi sonucu ortaya çıkan sahte parfümler adeta zehir saçıyor. Parfüm zaten zararlı ama sahtesi daha da zararlıdır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir