• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
Fanlı sobaya rağbet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün çetin kış şartlarında doğal gaz ve kalorifer sistemli ısıtıcılara alternatif olarak ürettiği fanlı soba gelecek yıllarda daha da yaygınlaşacağa benziyor.

Ozan'ın ürettiği soba hem ekonomik hem de ısıtma kapasitesi daha yüksek. Dış pazardan esinlenerek ürettiği soba şimdiden rağbet görmeye başladı. Fanlı soba geniş mekanlar için çok tasarruflu ve kolay yanan bir sisteme sahip.

Ürettiği fanlı soba ile ilgili açıklamalarda bulunan Ozan, sobanın seri üretime başlayacaklarını ifade etti. Fanlı soba Bingöl'de ev, işyeri, kafe ve kıraathanelerde alıcı buluyor.

Fanlı sobanın üreticisi demir doğrama ve kaynak ustası Muhyettin Ozan yaptığı açıklamada, "Bingöl'de çetin kış şartlarında kalorifer ve doğal gaza alternatif olarak ürettiğimiz fanlı sobanın testlerini yapıp ölçtükten sonra seri üretimine başlayacağız. Doğal gaz ve kömürde fiyat yüksekliğine binaen alternatif araştırmalara girdik. Dış pazarda bunun benzer örneklerini gördük ve biz de bunu tasarladık.  Yapılabilirliği konusunda girişimlerimiz oldu deneme üretimimiz güzel sonuç verdi. Şuan 5-6 adet soba ürettik, rağbet de görüyor." dedi.

"Soba ev ortamları için de gayet uygundur"

Fanlı soba hakkında teknik detaylar paylaşan Ozan, "Sobamız bir iç ve bir de dış gömlekten oluşuyor. İçerde yanan ateş kendi etrafındaki boşlukta biriken sıcaklık fan yardımıyla dışarı aktarılıyor. 120 çarpı 65'lik bir fanla çalışıyor. Sobada rahatsız edici bir ses yok, ev ortamları için de uygundur. Kafe ve kıraathaneler için de uygundur. Sobamız içerinin ısı havasını değiştiriyor. Normal soba yakıtlarından olan odun ve kömür kullanılıyor." şeklinde konuştu.

"Yakıt tasarrufu çok güzel"

Fanlı soba kullanan esnaf Tekin Kayansalan ise fanlı sobadan memnun olduklarını ifade ederek, "Dört yıldır buradayız ve 400 metre kare alanımız var. Kaç yıldır burayı ısıtamıyorduk, normal soba kurduğumuzda müşteri sadece sobanın etrafında ısınabiliyordu ve ısı yayılmıyordu. İçerisi gayet sıcak. Fanlı sobadan memnunuz, aynısından babama ev için de aldık. Fanlı soba kalorifer gibi ısıtıyor. Fanın da hiçbir rahatsızlığı yok, adeta bir sinek vızıltısı sesi kadar sesi var. İç bir rahatsızlığı yok ve bu sobayı herkese tavsiye ederim. Yakı tasarrufu açısından da oldukça iyi. Yaklaşık 3 saatte bir kontrol ediyoruz ancak diğer sobaların hem ısısı azdı hem de yaktı çabuk tüketiyordu." ifadelerine yer verdi.

 

 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir