• DOLAR 32.482
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2440.958
  • ...
Kentsel Dönüşüm yapım sözleşmeleri imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Belediyesi İle (TOKİ) tarafından ortaklaşa yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında İnönü Mahallesi'nde yapılacak bin 376 daire için Ankara'da yapılan İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. etabı yapım ihalesinin sözleşmesi, TOKİ ile Kayasan Yapı-Yenifidan İnşaat-Dibay İnşaat İş Ortaklığı arasında imzalandı. İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etabı için yapım ihalesinin sözleşmesi de TOKİ ile Erhan Özhan-Erme İnşaat İş Ortaklığı arasında imzalandı.

 

Konutların yapılacağı alanda Bingöl Belediyesi Hizmet Binası, Sosyal Tesis, Cami, Okul, Alışveriş Merkezi, Açık Otoparklar, Yeşil Alanlar, Çocuk Oyun Bahçeleri, Spor Alanları ile Bingöl'ün en modern sitesi ve yaşam merkezi oluşacak. Ayrıca proje kapsamında Bingöl Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Karayolları Tesisleri de inşa edilecek.

 

Projenin içeriği ile ilgili bilgi veren Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, "Projenin muhtevasında bin 376 konut, 32 derslikli okul, 16 bin 300 metrekare inşaat alanı olan Bingöl Belediyesi Hizmet Binası yapılacak. Ayrıca yaklaşık 6 bin 200 metre kare inşaat alanından müteşekkil Yeni Terminalimizi TOKİ, Et Balık Kurumu'nun karşısında bulunan Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden tahsisini aldığımız 34 dönümlük araziye yapacak…

 

Yapılacak olan site içerisinde Cami ve Sosyal tesis de olacak ve bunları da TOKİ bedelsiz olarak yapacak. Şuanda mevcut bulunan terminal alanımızı da yapılacak tesislere karşılık olarak biz TOKİ'ye veriyoruz. Oraya da TOKİ büyük bir alışveriş merkezi yaptıracak. Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde açık otoparklar, yeşil alanlar, çocuk oyun bahçeleri, spor alanları ile Bingöl'ün en modern sitesi ve yaşam merkezi oluşacak. Böylesine büyük projeleri hayata geçirmemizi nasip ettiği için Cenab-ı Hakk'a şükrediyoruz" diye konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir