• DOLAR 34.188
  • EURO 38.225
  • ALTIN 2920.076
  • ...
Tarihte bugün: 15 Kasım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1937: Dersim Harekâtı ve Katliamı’nın ilk adımı tamamlandı; Dersim İsyanı lideri Seyit Rıza ve 6 arkadaşı idam edildi. (Dersim İsyanı)

1942: İki fiyatlı ekmek satışına başlandı; memurlar 14, halk 27 kuruştan ekmek alacaktı. Oysa o zamanlar yokluk içinde bırakılanlar ‘halk’tı ve memurlar, var olan devlet nimetinden en fazla istifade edenlerdi. Ama ismi Halk Partisi olan iktidar, cumhuriyetin kuruluşundan itibaren halk için hiçbir yarar sağlamamış; aksine her politikalarında en başta mahrum bırakılanlar halk kitleleri olmuştur. (İki fiyatlı ekmek satışı)

1960: Nükleer silah taşıyan ilk denizaltı, ABD tarafından Güney Carolina’da suya indirildi. Bütün kötülüklerin anası konumunda olan ABD, denizlerdeki nükleer canavarlığın da öncüsü olmuş; insanoğlunun felaket projesinin deniz aşaması da tamamlanmıştı. (Nükleer silah taşıyan ilk denizaltı)

1979: İstanbul Haydarpaşa önlerinde bir Yunan şilebiyle çarpışan, dev Romen tankeri infilak edip, yanmaya başladı. Kazada 51 denizci öldü; 96 bin ton ham petrolün denize döküldüğü tespit edildi.  (96 bin ton ham petrol denize döküldü)

1983: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilan edildi. Fakat Türkiye dışında hiçbir ülke tarafından tanınmadı ve bu yönde uluslararası odaklardan da destek gelmedi.  (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilan edildi)

1998: Bağımsız Filistin Devleti ilan edildi. Başbakan Turgut Özal, Türkiye’nin Filistin Devleti’ni tanıdığını açıkladı. ABD ve siyonist lobilerin baskısı sonucu dünya, Filistin Devleti’ni tanımaktan imtina etti. Bir süre sonra Yaser Arafat ve FKÖ’nün, Filistin Devleti tanınmadan işgalciler ile masaya oturmaları her şeyin Filistin aleyhine dönmesine ve bağımsız Filistin Devleti’nin büyük yara almasına neden oldu. (Bağımsız Filistin Devleti ilan edildi)

2000: Manisa’da 16 gence işkence iddiasıyla üçüncü kez yargılanan polislere, 5 ila 10 yıl arasında ceza verildi. Polisler, ilk iki yargılamada beraat etmişlerdi. Cezalandırma kamuoyu ve Avrupalı gözlemcilerin baskısı sonucu yapıldı. Verilen cezalar ‘görev içi suç’ kapsamında ele alındığından ertelendi. (Manisa’da 16 gence işkence iddiası)

2014: PKK/HDP’lilerin Kobani’yi bahane ederek Diyarbakır’da estirdiği terör sırasında hedef aldığı gencecik bedenler, şehadetlerinin 40’ıncı gününde Mustazaflar Cemiyeti tarafından mezarları başında anıldı.  (Şehidler anıldı)

2015: Samanyolu Yayın Grubu’na bağlı tüm TV kanallarının TÜRKSAT’tan çıkarılması sonucu, ekranları karardı; FETÖ’ye bağlı yayın organları karartıldı. FETÖ’nün en geniş yayın kolu olarak bilinen Samanyolu Yayın Grubu, TÜRKSAT’tan çıkarıldı. Bu kanallarda yıllarca Müslümanlara her türlü hakaretler yapıldı. İslam dininin temel prensipleri çiğnendi, sulandırıldı.  (FETÖ’ye bağlı yayın organları karartıldı)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir