• DOLAR 32.618
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2440.164
  • ...
Mardin'de 14 Kasım Dünya Diyabet Günü münasebetiyle stant kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe'de bulunan alış-veriş merkezinde özel bir hastane tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü münasebetiyle insanların daha da bilinçlenmesi için stant kuruldu.

Hastane kurum pazarla ve satnt sorumlusu Sinan Aksoy, stantla ilgili bilgi vererek, standı açmalarının amacının halkın bilinçlenebilmesi, tedavi ve bakım sorunlarına karşı uyarılması olduğunu belirtti.

Standla ilgili bilgi veren Aksoy, " Bugün 14 Kasım Dünya Diyabet günü. Her sene Dünya Sağlık Örgütü tarafından diyabetle ilgili bir tema belirlemektedir. Geçen yılın teması 'Diyabet ve Aile' idi. Bu seneki belirlenen tema ise 'Diyabet ve bakım erişim' teması belirlenmiştir. Onun için burada stand açıp insanların diyabet ve tedaviyle ilgili sorunları ortadan kaldırarak bu bilinçle hizmet sunmayı istedik." ifadelerini kullandı.

Dünya üzerinde diyabet hastalığına yakalanmış insan sayısı hakkında da bilgi veren Aksoy, "Uluslararsı Diyabet Fedarasyonunun çıkardığı diyabet atlasında dünya üzerinde 537 milyon insanın diyabet hastalığına yaklanmış görülmektedir. Bununla birlikte diyabete yakalnmış insanların yüzde 44'ü yaklaşık 254 milyon kişi hastalığa yakalandığının farkında değil. Ağılıklı olarak bu insanlar Tip 2 Diyabeti teşkil etmektedir." şeklinde konuştu.

Ülkede diyabet hastalığında tedavi ve bakım açısından sorunlar yaşandığını ifade eden Aksoy, "Türkiye'de diyabet hastalığında bakım tedavi açısından büyük sorunlar yaşanmaktadır. Biz bu konuda bölge halkımıza öncülük edip hizmet etmek istiyoruz. Onun için bir stant kurup satnda gelen insanların şeker oranlarını ölçüp yüksek olanları hastaneye yönlendiriyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir