• DOLAR 34.628
  • EURO 36.374
  • ALTIN 2919.17
  • ...
Kuduzla mücadelede çözüm net!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kuduz hastalığının dünya için küresel bir hastalık olduğunu, hayvan ve insan sağlığını tehdit ettiğini belirtti.

Kuduz hastalığının belirtileri ortaya çıkmadan önce aşılama yapılarak engellenebildiğini aktaran Türkoğlu, "Kuduz hastalığının yayılmasında ana rezervuar olarak bilinen köpekler önemli rol oynamaktadır. İnsan ölümlerinin çoğu enfekte köpeklerin ısırması sonucu meydana gelmektedir. Ancak köpekler hastalığın kaynağı değil tam tersine insanlar gibi hastalığın mağdurlarıdır." ifadelerini kullandı.

Türkoğlu, kuduz hastalığının önlenmesi, hayvan sağlığı ve toplum sağlığını korumak amacıyla çalışmalar yapıldığını aktardı.

Sahipli hayvanların aşılanma süreçlerinin yanı sıra sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmaların önemine işaret eden Türkoğlu, şunları kaydetti: "Günümüzde yüzde 100 önlenebilir bir hastalık olan kuduzdan can kaybı olması çok üzücüdür. Gerekli tedbirlerin alınması ve ülke bazında aşılamaların arttırılması gereği netlik kazanmıştır."

Geçtiğimiz günlerde konuya dair açıklamalarda bulunan HÜDA PAR artık tahammül boyutunu aştığını söyledi.

HÜDA PAR: Köpek saldırıları artık tahammül boyutunu aştı
HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, "Köpek saldırıları, artık tahammül boyutunu aşmıştır. Hükümet, bir an önce harekete geçmeli ve hiçbir kara propagandaya aldırmadan sokaklarımızı bu tehditten temizlemelidir." çağrısında bulundu.

Başıboş köpek saldırıları

Başıboş köpek saldırılarının, memleketin gündemini her geçen gün daha fazla meşgul ettiğini, can yakmayı sürdürdüğünü vurgulayan Ramanlı, özellikle küçük çocukların maruz kaldığı bu saldırıların adeta bir asayiş problemine dönüştüğünü kaydetti.

Ramanlı, şu değerlendirmede bulundu: "Fakat yetkililer ısrarla bu soruna kulaklarını tıkamışlardır. Ölümle ve yaralanma ile sonuçlanan saldırılar, vatandaşları kuduz gibi salgın hastalık tehlikesiyle de karşı karşıya bırakmaktadır. Başıboş köpek sayısının artması, hayvanlar arasında viral ve bakteriyel hastalıkların yayılımını çoğaltmaktadır. Aynı zamanda hayvanların bırakmış olduğu artıklardaki bu virüs ve bakteriler, hava yoluyla insan sağlığını da tehdit etmektedir.

Mevcut uygulama ve duyarsızlık sonucu sokaklar başıboş köpeklere terk edilmiş ve insanların can güvenliği ortadan kalkmıştır. Çocukların, kadınların ve yaşlıların kendilerini mahallelerinde güvende hissetmemesi, bir devletin başına gelebilecek en büyük felaketlerden biridir. Hayvanlar üzerinden elde ettikleri ticari kazançlarının zedelenmesini istemeyen lobiler, yaptıkları propagandalarla siyasetçileri de etkilemekte ve bu meselenin dillendirilmesinin dahi önüne geçmektedir. Daha da kötüsü, sokakların ve parkların başıboş hayvanlar için kalıcı yaşam alanı haline getirilmesine yönelik düzenlemelere sevk etmektedir. Çocukların okula, parka, sokağa, insanların işe, yaşlıların camiye giderken maruz kaldığı köpek saldırıları, artık tahammül boyutunu aşmıştır. Hükümet, bir an önce harekete geçmeli ve hiçbir kara propagandaya aldırmadan sokaklarımızı bu tehditten temizlemelidir."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir