• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çölyak hastası olan kardeşi için yazdığı mektup duygulandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl merkez İMKB Kaleönü ilköğretim Okulunda okuyan Emine Kızılboğa'nın, okulda yapılan ödüllü mektup yarışmasında çölyak hastası kardeşi Medine Kızılboğa için yazdıkları duygulandırdı.

Mesajında kardeşi ve onun gibi hasta olanları unutmayan Emine Kızılboğa, çölyak farkındalığı oluşturdu. Mektubunda kardeşinin kantinde satılan ürünleri yiyemediğini belirterek bu durumun kardeşini üzdüğünü ve kardeşinin üzülmesiyle beraber ailece üzüldüklerini ifade etti.

"Kardeşim ve çölyak hastaları için çok üzülüyorum"

Yazılan mektuba ulaşan İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ebrar Emine Kızılboğa yaptığı açıklamada, "Okulda mektup yarışması vardı, ben de duygularımı çölyak hastaları ve kardeşim için yazdım. Bunu çölyak hastalarına yardım amaçlı yaptım. Bizler çölyak hastası olmayan çocuklar olarak teneffüslerde kantine gidip, simit, boğaca ve tost alabiliyoruz ama onlar alamıyorlar. Kantinde kardeşim ve çölyak hastaları simit, boğaca ve tost alamayınca orada duygularımı onlarla ilgili yazdım. Kardeşim için çok üzülüyorum onun için duygularımı yazdım. Babam okula simit ve boğaca getirdiğinde okuldaki çölyak hastaları arkadaşlarımız çok mutlu oldular." dedi.

Kızılboğa, okul kantincilerine de bir çağrıda bulunarak "Kantinde çölyak hastaları için glütensiz yiyecekler bulundurmalarını rica ediyorum." dedi. Kızılboğa, "Kardeşime ve çölyak hastalarına Allah'tan şifa diliyorum." diyerek sözlerine son verdi.

İşte Ebrar Emine Kızılboğa'nın mektup yarışmasında yazdığı mektup.

"Kardeşim çok üzülüyor, o üzüldüğü için bütün ailem üzülüyor

"Sevgili Keloğlan;

Birçok kitapta kahramansın. Ben de Bingöl'den Ebrar Emine Kızılboğa, İMKB Kaleönü ilköğretim Okulunda okuyorum. 6/B sınıfındayım. Kardeşim Medine Kızılboğa İMKB Kaleönü ilköğretim okulunda 3/A sınıfı öğrencisi ve Çölyak hastasıdır. Glütensiz beslenmesi gerekiyor. Ben her zaman kantinden simit, boğaca ve tost yiyebiliyorum ama kardeşim hiçbir zaman yiyemiyor. Çünkü glütensiz beslenmesi gerekiyor, kantinde de glütensiz ekmek, boğaca, simit ve tost yapmıyorlar. Kardeşim çok üzülüyor, o üzüldüğü için bütün ailem üzülüyor. Çölyak hastası olan arkadaşlarımıza yardımcı olmak için babam Yunus Kızılboğa ve kardeşim Medine Kızılboğa Bingöl'deki çölyak hastaları için dernek kurdular. Parası olmayanlara bedava ekmek, simit, boğaca ve tost pişirip veriyorlar. Bingöl'e ve tüm Türkiye'ye yayımlanması için bana da destek olur musun? İlginiz için teşekkür ederim, saygılarımla. Ebrar Emine Kızılboğa." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir