• DOLAR 32.579
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2462.58
  • ...
Aydın`da tarihi sinema kül oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AYDIN - Yangın gece saat 02.00 sıralarında çıktı. Uzun süredir atıl olan ve 8 mirasçısı bulunduğu belirtilen tarihi sinemadan alevlerin yükseldiğini gören çevre sakinleri durumu itfaiyeye bildirerek yardım istedi. Çatısı ve bazı bölümleri ahşap olduğu için kısa sürede büyüyen yangını söndürmek için tüm ekipler sabaha kadar mücadele etti. İtfaiyenin çalışmalarına çevrede yaşayan vatandaşlar da evlerinden çektikleri hortumlarla destek vermeye çalıştı.

İtfaiye ekipleri kapı ve pencereleri kilitli olduğu için yangına ilk etapta havadan müdahale etti. Daha sonra balyozlar ve demir kesme motorları ile sinemanın kapı ve pencereleri kesilerek itfaiye ekipleri içeri girdi.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da olay yerine gelerek söndürme çalışmalarını takip etti. Oldukça büyük olan, çatı ve çeşitli kısımları ahşap sinemadaki yangının, çevredeki binalara sıçramadan kontrol altına alınması mahalle sakinlerine derin bir nefes aldırdı.

Yangını söndürme çalışmaları devam ederken, çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Daha önce de küçük çaplı yangınların çıktığı sinemanın, madde bağımlılarının uğrak yeri haline geldiği belirtilirken yıllardır atıl durumda olan sinemanın 8 mirasçısının kendi arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle belediyenin tarihi binadaki kamulaştırma girişimleri olumsuz sonuçlanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir