• DOLAR 32.279
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2413.978
  • ...
Narın faydaları saymakla bitmiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kış meyvelerinden nadide bir şifa kaynağı olan nar, sağlığımız açısından son derece önemli faydalara sahiptir. Hem çekirdekleriyle birlikte meyvesi, hem kabuğu ,hem de suyu ayrı ayrı şifa dağıtmakta.

Yaşlanmayı geciktirir. Günümüzde kozmetik firmaları, birçok yaşlanma karşıtı ürünlerinin içeriğinde nardan faydalanmaktadır.


İshale iyi gelir. Nar meyvesinin kaplı olduğu beyaz tabakadan bahsetmiştik. Bu tabaka mideyi kuvvetlendirdiği gibi ishale karşı da kullanılmaktadır. Beyaz tabakayı soyarak 1 bardak su ile birlikte kaynatın, dilerseniz tatlandırarak da içebilirsiniz.

Prostat kanseri riskini azaltır. Prostat kanseri tedavisi gören hastalarda, mevcut kanser hücrelerinin seyrinde bir azalma olduğu belirtilmiştir. 


Kış hastalıklarından korur. Nar, antioksidan özelliği bakımından damarlarda oluşan daralmayı ve plaklardaki artışı engellemektedir. İçeriğindeki polifenol ve antociyanin maddeleri son derece güçlü bir etkiye sahiptir. Bu etki E vitamini ile karşılaştırıldığında 20 kat fazlası olarak belirtilmektedir.

İyi bir antioksidandır .Şifa kaynağı nar doğal bir antibiyotik etkisi göstermektedir.

Enfeksiyon oluşumunu engeller. Nar, bakteri ve virüsleri etkisiz hale getiren oldukça güçlü bir antioksidan miktarına sahiptir.

Mideyi kuvvetlendirir. Nar meyvesi nin üzerinde kaplı olan beyaz tabaka, mideye kuvvet vererek hazmın kolaylaşmasına yardımcı olur. 

Cildi canlandırır. İçerdiği C vitamini ile cildinizin beslenmesine destek olur. Daha sağlıklı ve parlak bir cilt sunar. Kırışıklık görünümünü düzelterek yeni kırışıklıkların oluşmasının önüne geçer. Ayrıca yaz aylarında yüzde ortaya çıkabilen çilleri de engellemektedir.

Cilt kanseri riskini azaltır.

(saglikloji.com)

Bu haberler de ilginizi çekebilir