• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
5 yaşta okullaşma oranı arttı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Millî Eğitim Bakanlığı ile OPET Petrolcülük AŞ arasında imzalanan protokol ile "Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar" kampanyası hayata geçirildi.

Okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedefiyle Türkiye genelinde her derece ve türdeki okula, öğretmenlere, yöneticilere, öğrenci ve velilere yönelik kampanyanın tanıtım töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla Ankara'da yapıldı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer törende açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'de 2 bin 782 bağımsız anaokulu varken 3 bin yeni anaokulu yapmak için yola çıkıldığını kaydeden Özer, "Bir yılda bu projeyi tamamlamayı hedef olarak koyduk. 2 bin 782 ile karşılaştırdığınız zaman gerçekten çok iddialı bir projeydi ve çoğu insan bu projeyi gerçekleştiremeyeceğimize inandı ama Allah'a şükür bir sene geçmeden 2 bin 50 bağımsız anaokulunu, 15 bin 500 bağımsız ana sınıfını tüm çocuklarımızın hizmetine sunduk." dedi.

Bu proje sayesinde bir sene önce yüzde 65 olan 5 yaştaki okullaşma oranının şu anda yüzde 97'ye çıktığını vurgulayan Özer, yıl sonunda 5 yaşta yüzde yüze ulaşıldığı gibi 3 ve 4 yaştaki okullaşma oranlarında da ciddi iyileşme sağlanacağının altını çizdi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir