• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Kombi ve petek temizliği yaparken nelere dikkat edilmelidir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kış mevsimi kullanılan kombi ve peteklerin mevsim öncesi bakım ve temizliğinin yapılması gerektiğini belirten kombi bakım ve onarım uzmanı Mehmet Şimşek, gerekli bakımlarının yapılmaması veya yanlış yapılması durumunda olabilecek arızalara vurgu yaptı.

Kombi ve petekler kışın kullanıldığı ve yazın suyu boşaltılmadığından içeride tortulaşma meydana geldiğini belirten Şimşek, "Onun için peteklerin yılda bir, kombilerin ise 2 yılda bir bakımının yapılması lazım. Tabi ki bu bakımlarını da ehil olan kişilere yaptırılması gerekir. Nitekim bazen bina kapılarına '80 TL'ye kombi-petek temizliği yapıyoruz' yazısı yapıştırılıyor, itibar edilmemelidir. Bu işi ehline yaptırırken ehline yaptırılması gerekir." dedi.

"Petek temizliğinde kimyasal madde kullanımı kombiye zarar verebilir"

Petek temizliği yapılırken kesinlikle kimyasal madde, ilaç veya tuz ruhu kullanılmaması gerektiğinin altını çizen Şimşek, bu tür maddelerin kullanılması durumunda kombinin zarar gördüğünü söyledi.

Petek temizliğinde bayanların bazı endişelerine yer veren Şimşek, "Bazı bayanlar evin kirlenmesi endişesiyle petek temizliğine girmezler. Peteklerin sökülüp banyoda temizlenmesi ve tekrar yerine monte edilmesi durumunda ev kirlendiğinden genelde ev hanımları bu duruma rıza göstermezler. Biz, kombinin altına makinayı bağlayıp herhangi bir yeri kirletmeden temizliğini yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Gerekli temizlik ve bakım için en ideal tarih kasım ayıdır"

Gerekli bakımların sonbaharda yapılmasının faydalarına değinen Şimşek şunları söyledi:

"Temizliğin yaklaşık yüzde 20 oranında ısı farkı oluşturur. Bölgemizde peteklere ısı verilmesi tarihi kasım 15'tir. Bu temizliğin kasım 15'ten önce yapılması gerekir. İlkbaharda yapılırsa su içinde kaldığından yine paslaşır ve bir faydası olmaz. Merkezi sistemlerde ise daireleri tek tek yapmak yerine komplesinin bir seferde yapılması daha faydalıdır."

Şimşek, "Kombilerde çakmaklı ve fanlı olanları vardır. Fanın yağlanması ve bacanın temizliği yapılırken çakmaklılarda ıslak mendille temizlenmesi kafidir. Tabi ki vana üstündeki süzgeçler de muhakkak temizlenmelidir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir