• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bakan Akar: Bunlar bugüne kadar neredeydi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara Harp Okulu Atatürk Kültür Sitesi'nde "Azerbaycan Zafer Günü" dolayısıyla düzenlenen resepsiyondaki konuşmasında, önemli, anlamlı bir yıl dönümünde bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye için Azerbaycan'ın, Azerbaycan için de Türkiye'nin çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Akar, "Azerbaycan'ın bizim kalbimizdeki yeri çok özel. Dostluğun çok ötesinde kardeşlik bağları ile faaliyetlerimizi yürütüyoruz." dedi.

Ermenistan'ın yaklaşık 30 sene önce Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini işgal ettiğini, 1 milyondan fazla Azerbaycan Türkünü yerinden ettiğini, Hocalı'da katliam yaptığını anlatan Akar, "Bunları görmeyenlerin daha sonra Azerbaycan hakkını, hukukunu aldığında ortaya çıkmaları son derece manidardır. Bunlar derslerde okutulmalı, bu tabloyu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. AGİT, MİNSK grubu, bunlar 30 sene boyunca kıllarını kıpırdatmadılar. Vatan muharebesinden sonra Avrupa Birliği'nden onlarca kişi hudutlarda birtakım sebeplerle burada görev yapmak üzere gelmiş bulunuyorlar." diye konuştu.

Ateşkesin ardından Azerbaycan ile tesis edilen iş birliği mekanizmalarının bölgesel istikrar, barış ve refah açısından önemine değinen Akar, şöyle devam etti:

"Şuşa Beyannamesi ilişkilerimizdeki en önemli adımlardan biri oldu. Birliğimizin, kardeşliğimizin, ortak gelecek hedeflerimizin göstergesi bu beyannamede yer aldı. Bu beyanname çerçevesinde bölgede kalıcı barış ve huzur oluşması için elimizden gelen her türlü adımı atacağımızı da beyan etmiş bulunuyoruz. Azerbaycan ve Türkiye'nin birlikte uzattığı barış elinin Ermenistan tarafından önce anlaşılması, sonrasında da bunun gereğinin yapılması çok önemli. Bunun bölge için de önemli olduğunu, bu şekilde Kafkasya’nın barış ve istikrar bölgesine dönüşebileceğini başta Ermenistan olmak üzere herkesin görmesi lazım."

Azerbaycan-Ermenistan sınırında 40 kişilik AB İzleme Misyonu bulunduğuna dikkati çeken Akar, "Bunlar bugüne kadar neredeydi? Bunun cevabı yok. 30 yıldır burada saldırıya, tacize muhatap olan Azerbaycan. Neredeydiniz? Bunun cevabı yok. Dolayısıyla biz güçlü olmak, hazırlıklı olmak durumundayız. Hakkımızı ve hukukumuzu müdafaa edebilmek için gücümüzü kullanabilecek durumda olmalıyız." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir