• DOLAR 32.468
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2435.93
  • ...

BATMAN - Son zamanlardaki altın düşüklüğü piyasayı vururken, altıncıları da mutsuz etti. Batmanlı kuyumcular, altının düşüklüğünden neredeyse iş yapamaz hale geldi.

 

Son düşüşleri ve altına yönelik rağbetin azalmasını kuyumcularla konuştuk. Son günler içinde yaşanan büyük düşüşün altına rağbeti azalttığını ifade eden kuyumcu Talip Ayaz, "Şuan ki çeyrek altın fiyatı 140 TL, yarım altın fiyatı 280 TL, 7 gram ata altının fiyatı 545 TL, cumhuriyet altını 560 TL ve gram bileziğin fiyatı ise 77 TL'ye geriledi" dedi.

 

Darphane işçilerinin greve girmesi sebebiyle şuan da piyasada çeyrek sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Ayaz, "Halk şuan bir beklenti içerisindedir. Altının düşüp yükseleceğini bilmediklerinden dolayı bir korku içerisindedirler. Ellerindeki altını yükselebilir diye satmıyor ve düşecek ihtimaliyle de çekinerek altın alıyorlar. Dolar ve Euro yükseldi. Merkez Bankası daha fazla yükselmesin diye müdahale ediyor" ifadelerini kullandı.

 

Altın düşüklüğünden dolayı işlerinde bir duraksama yaşandığını ifade eden Ayaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Elimizde nakit para kalmadığı için altın alamıyoruz ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Daha önce altını yüksek fiyattan aldığımız için zarar ettik. Şuan da elimizde para kalmadığı içinde ucuzdan altın alamıyoruz. Altın fiyatının nasıl olacağını bilemiyoruz ve bekleyişteyiz."

 

Bir başka kuyumcu Ahmet Or ise, "Altının düşük ve dengesiz olmasından memnun değiliz. Altın fiyatlarındaki düşüş nedeniyle halk, talepte bulunmuyor. Talep olmayınca bu sefer işlerimizde bir duraklama yaşanıyor" dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)