• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Unutkanlığa ne iyi gelir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beynin bahar mevsimi var mıdır? Beynin bahar mevsimine nasıl olanak sağlanır ?

Ölmüş bitmiş bir toprak bile bahar geldiğinde yenilenir canlanır yeşillenir. Bazen beynimizin psikolojik olarak tükendiğini düşünürüz, oysa ki yenilenmesi için bazı besinler gerekir. Özellikle zamanımızın hastalığı olan unutkanlık için şu besinler vazgeçilmezdir:

Balık: omega-3 yağ asidi yönünden zengin

Ceviz, badem, yer fıstığı: özellikle şekli de beyine benzeyen ceviz hem omega-3 yağ asidince hem de E vitamini ve eser elementlerce zengin

Kırmızı et, tavuk, yoğurt, yumurta: B12 vitamini yönünden zengin

Bitter çikolata: Polifenollerden zengin

Ananas, tarçın, havuç, yeşil ve siyah çay: Polifenollerden zengin

D vitamini: beynin genç kalmasını sağlayan vitaminlerden. Bu vitamin için en etkili kaynak ise güneş ışığı. Her gün 15 dakika güneşlenin.

E vitamini: beyin sağlığı açısından en temel antioksidanlardan birini oluşturuyor. Bu vitamin özellikle tahıllarda bolca yer alıyor. Bu nedenle bulgur, esmer pirinç, karabuğday, çavdar, kinoa, yulaf gibi besinlere günlük diyetinizde mutlaka yer verin. Tam tahıllı ekmeği hayatınızdan asla çıkarmayın.

Kırmızı meyveler: polifenol içeriği yüksek kırmızı meyveler de beyni genç tutan besinler arasında. Tam bir antioksidan deposu olan nefis ara öğün alternatifleri kırmızı meyveler; serbest radikalleri nötralize ederek yaşlanmaya karşı beyninizin direncini arttırıyor.

Eskilerin de söylediği gibi uzun süre yaşamış olmak değil, sağlıklı yaşlanmış olmak daha önemli. Allah herkese nasip etsin.

(dratillailhan)

Bu haberler de ilginizi çekebilir