• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ünal’ın istifası AK Parti’yi ikiye böldü! Şamil Tayyar’dan tahammül çıkışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahir Ünal bugün sosyal medya platformu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, AK Parti Grup Başkanvekili görevinden affını istediğini duyurmuştu. AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal’ın AK Parti’deki görevinden istifa etmesine tepkisini dile getirdi. Tayyar’ın ‘tahammül edebilmeliydik’ ifadesi dikkat çekti.

İstifa eden Mahir Ünal açıklamasında, “Bugün itibarıyla Grup Başkan Vekilliği görevimden affımı talep ettim. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar  şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.” ifadelerine yer vermişti.

ŞAMİL TAYYAR, ÜNAL’IN İSTİFASINA TEPKİLİ
Mahir Ünal’ın AK Parti tabanında istifası sürpriz karşılanırken AK Parti MKYK Üyesi ve Eski Milletvekili Şamil Tayyar, Mahir Ünal’ın istifasına ilişkin ilk yorum geldi.

ŞAMİL TAYYAR: FARKLI FİKİRLERE TAHAMMÜL EDEBİLMELİYDİK
Şamil Tayyar, sosyal medya platformu Twitter hesabından, Konuşmanın İçeriğine dair farklı düşünsem de ayrılışı böyle olmamalıydı. Bazen sinir uçlarımıza dokunsa da farklı fikirlere tahammül edebilmeliydik. Demokrasi, tahammül rejimidir zaten. Velhasıl, Mahir Ünal’ın ayrılışına üzüldüm. diyerek tepki gösterdi.

 

MAHİR ÜNAL ‘CUMHURİYET BİZİM LÜGATİMİZİ YOK ETMİŞTİR’ DEMİŞTİ
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda düzenlenen konferansta, “Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız Devrimi, her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi, Mao’nun Çin kültür devrimidir, lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir.” demişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir