• DOLAR 32.268
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2401.768
  • ...
Tarihte bugün: 1 Kasım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1755: Portekiz’in başkenti olan Lizbon’da, tarihinin en şiddetli depremlerinden biri meydana geldi. Tsunamiye yol açan depremde şehrin üçte ikisi yıkıldı, 90 binden fazla kişinin öldüğü kaydedildi. (Lizbon’da büyük deprem)

 

1928: Harf devrimi ilan edildi; Kur’an alfabesi olan Arapça kaldırılıp, yerine hıristiyan batının kullandığı Latin harfleri kabul edildi. 1353 sayılı kanun kabul edilerek, yüzyıllardır kullanılan Kur’an alfabesinin öğretimi de yasaklandı. Yeni laik seküler rejim, alfabe değiştirmekteki amacı “okuma yazmayı kolaylaştırmak” şeklinde gerekçelendirse de gerçek, çok geçmeden ortaya çıkacaktı. Amacın İslam medeniyetini ortadan kaldırmak olduğu kısa sürede ortaya çıkmıştı. (Harf devrimi ilan edildi)

 

1954: Cezayir bağımsızlığını ilan etti. Böylece sekiz yıl sürecek ve beş yüz bin Cezayirli Müslümanın hayatını kaybedeceği bağımsızlık savaşı başlamış oluyordu. 130 yıl boyunca Cezayir’i işgal altında tutan Fransa, bu sekiz yıl zarfında tüm dünyanın gözü önünde modern zamanın en büyük vahşetine imza attı. Bağımsızlık isteğine beş yüz bin asker yığınağı ile karşılık veren Fransa, yer yer soykırım ölçeğinde cinayetler işledi. (Cezayir bağımsızlığını ilan etti)

 

1956: Batı Şeria’ya bağlı Samu Köyü’ne saldıran işgalci siyonistler, köyü yerle bir etti. Yapılan katliamda 18 Filistinli şehid oldu, onlarcası yaralandı. (Samu Köyü katliamı)

 

1971: Hindistan’da kasırga; 5 bin kişi öldü, 1500 kişi evsiz kaldı. Okyanus ikliminin tehlikelerine maruz kalan Hindistan’da, binlerce insanın hayatına mal olan kasırgalar belirli aralıklarla tekrar etmektedir. (Hindistan’da kasırga; 5 bin kişi öldü)

 

1993: Maastricht (Mastriht) Antlaşması yürürlüğe girdi; Avrupa Birliği resmen kurulmuş oldu. (Maastricht Antlaşması yürürlüğe girdi)

 

1998: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kuruldu. Bu mahkemenin de Avrupa’nın diğer tüm uluslararası kurumu gibi tarafsızlığını koruyamadığı, özellikle İslam ve Müslümanlar aleyhinde kararlara imza attığı gözlendi. (AİHM kuruldu)

 

2012: Rus kuklası Kadirov güdümündeki  Çeçenistan Müftülüğü, aldığı yeni bir kararla, ülkede şehid düşen direnişçi mücahitlerin naaşlarını Müslüman mezarlıklarına defnetmeyi yasakladı. Mücahid direnişçilerin akrabaları, şehid düşen yakınlarını bundan sonra hiç kimsenin göremediği bir yerde, tek başlarına defnetmek zorunda kalacaktı. (Direnişçi mücahitlerin naaşları)

 

2015: AK Parti, 1 Kasım’da yüzde 49 oyla, yeniden tek başına iktidar oldu. Genel seçimleri birinci olarak tamamlayan AK Parti,Meclis’e de 317 milletvekili gönderdi. (Genel seçimler yapıldı)

 

2016: Doğruhaber Gazetesi, tüm ilke ve prensiplerine bağlı kalarak sürdürdüğü dokuz yıllık haftalık yayının ardından günlük yayına başladı. Gazete ilk sayısında “Yeniden Bismilah” manşetiyle okurlarının karşısına çıktı. (Doğruhaber Gazetesi günlük yayına başladı)

 

2019: Türkiye ile Rusya askerlerinin Suriye'de ortak devriyesi başladı. (Rusya ile ortak devriye başladı)

 

2019: Meksika Ulusal İnsan Hakları Komisyonu, ülke genelindeki morglarda 30 bin sahipsiz ve kimliği belirsiz ceset bulunduğunu açıkladı. (Meksika'da morglarda kimliği belirsiz 30 bin ceset)

Bu haberler de ilginizi çekebilir