• DOLAR 32.431
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2400.088
  • ...
Destici: Hazine yardımının kaldırılması için başvuruda bulunacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Destici, "Bu gerçekten benim canımı acıtıyor. Bütün vatandaşlarımızın canını acıttığını düşünüyorum. Siyasi partilere 4.5 milyar paranın veriliyor olması bana göre vicdani, ahlaki, adil ve aslında hukuki de değil" ifadelerini kullanan Destici, "Anayasanın 68. maddesini okusun herkes. Orada açıkça diyor ki 'siyasi partilere yeteri miktarda ve hakça yardım yapılıyor' diyor. Vicdanı, aklı olan herkes bunu cevaplasın. Bu hakça mı? Seçime 25 parti giriyor, 5 partiye veriyorsunuz. Bir de 4.5 milyar dağıtıyorsunuz. Bana göre bu hakça değil" diye konuştu.

BBP olarak bu uygulamanın kaldırılmasını istediklerini, parti yöneticilerinin aidatları ve alınan bağışlarla siyasetin yapılabileceğini vurgulayan Destici, şöyle devam etti:
"TBMM'de grubu bulunan 5 siyasi partiye de bunu söylüyorum ama özellikle Cumhur İttifakı'nın karşısındaki Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Akşener, her konuyu konuşuyorlar, her konuyu dile getiriyorlar ama bu konuda tek laf etmiyorlar, ağızlarını açmıyorlar. Çünkü işlerine geliyor. Çünkü CHP önümüzdeki yıl Hazine'den 1 milyarın üzerinde para alacak. İYİ Parti de 500 milyonun üzerinde alacak. Diğerleri de alacak ama bunlar öncülük etseler ve 'şurada savurganlık yapıyorsunuz, burada yanlış yapıyorsunuz, işçinin, emekçinin, esnafı hakkı' deseler... Eğer siz gerçekten bu konuda samimiyseniz o zaman önce kendi aldığınızdan feragat edebiliyor musunuz, bunu söylemeleri lazım."

Bu haberler de ilginizi çekebilir