• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
31 Ekim, tarihte bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 1517: Martin Luther Protestanlığı ilan etti. Hıristiyanlığın en büyük üç ana mezhebinden biri olan Protestanlık, 16’ncı yüzyılda Martin Luther öncülüğünde Katolik Kilisesine ve Papa’nın otoritesine karşı girişilen reform hareketinin sonucunda, 1529’da doğmuştur. (Martin Luther Protestanlığı ilan etti)

1831: Takvim-i Vekayi yayına başladı. Takvim-i Vekayi, Osmanlı Devleti sınırları dâhilinde yayımlanmaya başlanan ilk Osmanlı gazetesidir. Haftalık olarak yayımlanan ve Osmanlı Türkçesi dışında Arapça, Ermenice, Farsça, Fransızca, Rumca baskıları da yayımlanan bir gazeteydi. (Takvim-i Vekayi yayına başladı)

1919: Sütçü İmam, Kahramanmaraş’ta Fransız işgalcilere ilk kurşunu attı. Kadınların tesettürünü zorla çıkarmak isteyen Fransız askerlerine kurşun yağdıran Sütçü İmam, Kurtuluş Savaşı’nın da sembol isimlerinden oldu. Aynı zamanda işgalden kurtuluşun ruhunu yansıtan en güzel örneklerden birini teşkil etti. Bu imanî ve İslami kurtuluş mücadelesinden sonra kurulan yeni devlet, tesettürü ve bu millete ruh veren manevi değerleri terk edip, işgalcilerin kokuşmuş kültürünü ve laikliği benimseyecekti. (Sütçü İmam, Kahramanmaraş’ta Fransız işgalcilere ilk kurşunu attı)

1922: Mussolini İtalya Başbakanı oldu. İtalya Faşist Devleti, sonraları Duce (Duçe) unvanını alacak olan Mussolini liderliğinde emperyal hedefler için savaşacaktı. Daha sonra Almanya ile birlikte Nazi ittifakı kurarak İkinci Dünya Savaşı’na girecek olan Mussolini, mağlup olarak çıktıkları savaşın sonunda idam edilecektir. (Mussolini İtalya Başbakanı oldu)

1984: Hindistan Başbakanı İndira Gandhi, Sih muhafızların suikastı sonucu öldürüldü. (Hindistan Başbakanı Gandhi öldürüldü)

1989: Turgut Özal, 263 oyla Türkiye’nin 8’inci ve ilk sivil cumhurbaşkanı oldu. (Turgut Özal Türkiye’nin 8’inci ve ilk sivil cumhurbaşkanı oldu)

1999: New York’tan Kahire’ye giden Mısır Havayolları’na ait bir yolcu uçağı Massachusetts açıklarında düştü; 217 kişi öldü. Bu kaza kimi çevrelerce şaibeli bulunmuş ve çeşitli komplo teorileri ortaya atılmıştı. (ABD’de Yolcu uçağı düştü)

2015: Mısır’ın tatil beldesi Şarm El Şeyh’ten Rusya’nın Saint Petersburg şehrine 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla giden bir yolcu uçağı Sina Yarımadası’nda düştü. Rusya’nın Mısır Büyükelçiliği, kazadan hiçbir yolcunun sağ kurtulamadığını açıkladı. Rusya, ulusal yas ilan etti. (Yolcu uçağı düştü)

Bu haberler de ilginizi çekebilir