• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR, ülke geneli teşkilatlanmasını tamamladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) 30 Haziran Pazar günü yapacağı kongre öncesinde Genel Merkezde bir basın toplantısı düzenleyerek, pazar günü yapılacak kongre ve parti teşkilatlanma çalışmalara hakkında bilgi verdi. HÜDA PAR Genel Merkezinde düzenlenen basını bilgilendirme toplantısına HÜDA PAR Genel Başkan yardımcıları Sait Şahin ve Mehmet Yavuz katıldı.

Teşkilatlanma çalışmalarımızı bitirdik
Teşkilatlanma ve kongre hakkında bilgi veren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, Parti kurucularının Pazar günkü kongrede genel başkanı seçeceğini söyledi. Yavuz, 41 ilde 197 ilçede teşkilatlanma çalışmalarının tamamlandığını belirterek partiye üye kayıtlarının ise devam ettiğini söyledi. 2014 yerel seçimlerinden dolayı parti olarak genel kongreyi erkene aldıklarını belirten Yavuz, "Genel Başkanımızın yeniden aday olma noktasında bir isteksizliği var. Genel kurulda aday olmak isteyen yeni adaylar çıkması halinde kurul da bir aday üzerinde elbette uzlaşı sağlayacaktır. Şu an için de adaylığını açıklayan bir arkadaşımız yok" dedi.

Biz Türkiye partisiyiz
Yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyecekleri hakkında bir soru üzerine Türkiye partisi olmaları sebebiyle bölgesel ayrım gözetmeden seçimlere gireceklerini söyleyen Yavuz," Yerel seçimlere yeni kurulduğumuz bir parti olduğumuz için Türkiye genelinde girmeyi düşünmüyoruz. Kongremizden sonra hangi yerlerde seçime gireceğimiz ile çalışmalarımızı tamamlayıp bunu kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.

Gezi olayları İslam düşmanlığına dönüştü
Gezi Parkı olayları ile ilgili bir soruyu cevaplayan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Sait Şahin de, Gezi Parkı olayları her ne kadar masumane başlamış olsa da sonradan geldiği noktanın çok farklılık arz ettiğini dile getirdi. Şahin, "Olaya ülke içi ve dışı çok unsurların müdahale etmesinden dolayı olaylar Ak Parti aleyhtarlığına ve hükümeti devirmeye yönelik olaylar haline geldi. Olaya müdahalede polisin orantısız güç kullandığı zaten hükümet tarafından da kabul edildi. Gelinen nokta itibarıyla hükümeti eleştirdiğimiz noktalar var. Ancak olaylar İslam`a yönelik bir düşmanlığa dönüştü. Bu noktada tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk" şeklinde konuştu.

Çözüm sürecini destekliyoruz
Çözüm süreci ile ilgili değerlendirmede de bulunan Şahin, "Atılan adımlar olumlu adımlardır. Bu meseleyi daha önce çözmek isteyen Turgut Özal ve Eşref Bitlis bu meseleyi çözülmesini istemeyen derin yapılarca akamete uğratıldı. Başbakan Erdoğan bu meseleyi çözmek için ciddi bir irade ortaya koydu. Ancak çözüm sürecinde izlenen yol ve yöntem konusunda eleştirilerimiz ve önerilerimiz var. Bunun kalıcı bir toplumsal barışın zeminini oluşturmak adına biz, silahların susmasını, akan kanın durması adına eksiklikleri ve yanlışlıklarına rağmen bu süreci destekliyoruz" diye konuşu.

Yeni anayasa
Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Şahin, bu konuda ihtiyacın tartışılmaz olduğunu belirterek, "Yeni anayasa gecikti. Bu güne kadar gecikmiş olması bile hala çok ciddi mağduriyetlerin devam etmesi anlamına geliyor. Yeni anayasanın biran önce yapılması gerekiyor. Bazıları mevcut anayasanın devamı noktasında ayak diretiyorlar. Uzlaşmaktan ziyade uzlaşmamak için sorun çıkarıyorlar. Bir an önce kimlerle olabiliyorsa sivil bir anayasa yapılmalı ve toplumun temel hak ve hürriyetlerini kapsayıcı olması lazım. Toplumun bu güne kadar yaşadığı devlet sorunlu mağduriyetlerin giderilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Halkımızın bizden beklentileri var
Halkın, siyasi anlamda kendilerinden beklentileri olduğunu ifade eden Şahin, "Bizim ortaya koyduğumuz ilk hedefimiz yerel seçimlerdir. Parti olarak yerel yönetimler ile halkın sorunlarına çözüm üretmeyi hedefliyoruz" dedi.
(Şükrü Gündüz - Erkam Yavuz / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir