Havaların soğumasıyla tatlıya olan rağbet arttı
Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden halka ve tulumba tatlısı, havaların soğumasıyla birlikte tezgâhlardaki yerini aldı.
Kış aylarının başlamasıyla birlikte tatlıya rağbetin arttığını belirten Şanlıurfalı tatlı ustası Mehmet Şirin Çakıcı, özellikle şekeri düşenlerin tatlıyı tercih ettiğini ifade etti.
Tatlının yapım aşamalarını sırasıyla anlatan Çakıcı, tatlıya glikoz konulmasının zararlı olduğunu dile getirerek vatandaşların glikozdan uzak durması gerektiğini anlattı.
Tatlı fiyatlarının maliyetine göre arttığını söyleyen Çakıcı, sabahtan geceye kadar çalıştıklarını ifade etti.
Halka ve tulumba tatlısının yerli bir ürün olduğunu vurgulayan Çakıcı, vatandaşların misafir ziyaretlerine giderken tatlı götürmesini tavsiye etti.
"Kışın tatlıya baya rağbet görülüyor"
Mehmet Şirin Çakıcı
Havaların soğumasıyla birlikte tatlı sezonunun başladığını belirten Çakıcı, "Kış aylarının gelmesiyle birlikte işlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Tatlımız kışın tüketilen bir üründür. Kışın tatlıya baya rağbet görülüyor. Yaz aylarında 3 ay kapalıyız ve Ramazan ve kış aylarında iş yapıyoruz. 3-4 çeşit tatlımız var ve hepsinin satışı güzel. Baya faydalı bir üründür. Şekeri düşen kişilerin tercih ettiği bir üründür. Glikoz kullanmıyoruz şeker kullanıyoruz. Tatlılarımızı kendi imalathanemizde yapıyoruz." dedi.
"Tatlılarımızda maliyetine göre fiyat artmaktadır"
Tatlının yapım aşamasını anlatan Çakıcı, "Tatlılarımızın yapım aşaması; hamur dinlendikten sonra pompa yardımıyla tavalara döküyoruz. Kızartarak şerbette batırıyoruz ardından tezgâhta satışa sunuyoruz. Tatlılarımızda maliyetine göre fiyat artmaktadır. Sezonluk çalıştığımız için geceye kadar satış yapmaktayız. Tatlı alacak vatandaşlarımız bilinmedik ve glikoz kullanan yerlerden tatlı almasınlar. Ayçiçeği kullanan yerlerden tatlı alsınlar." diye konuştu.
Halka ve tulumba tatlısının yerli bir ürün olduğunu ifade eden Çakıcı, vatandaşların esnafa destek olmak adına misafir ziyaretlerine giderken tatlı alma tavsiyesinde bulundu. (İLKHA)