• DOLAR 32.579
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2460.243
  • ...
Karlıova Eğitim Sen'den tecavüz olayına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Eğitim Sen Karlıova Temsilciliği, yaptığı basın açıklamasıyla, Bingöl'de 16 yaşındaki kıza cinsel istismar ve tecavüzde bulunan uzman çavuşların serbest bırakılmasına tepki gösterdi.


Dörtyol mevkiinde düzenlenen basın açıklamasına Karlıovalılar da katıldı.


Basın açıklamasında, "E.A. için verilen bu hukuksuz karar bir kez daha bu ülkenin hukuk sisteminin ve adalet duygusunun çürüdüğünü göstermiştir. Verilen tahliye ve dosyaya konulan gizlilik kararı kendilerince hukuk mevzuatına uygun olsa da, bu kararın ahlak ve vicdan karşısında hiçbir geçerliliği yoktur ve bu karar, ahlak ve vicdan mahkemesinde mahkûm edilecek bir karardır. Bu yaştaki çocukların bundan sonra bu tür olaylara maruz bırakılmasını adeta özendirici bir nitelik taşımaktadır" denildi.


Bu tarz hukuksuz kararların yeni olmadığının belirtildiği açıklamada, "Buna son yıllarda yaşadığımız binlerce hukuksuz karardan bir kaçını örnek olarak verebiliriz. 450 gün geçen Roboski katliamı dosyası için görevsizlik kararı verilmiş, dosya askeri mahkemeye gönderilmiştir. Aynı savcılık Ceylan Önkol davasında da takipsizlik kararı vermiştir. Aynı hukuk sistemi Bingöl'de de tecavüzcüleri salıvermiştir" ifadeleri kullanıldı


Olayın örtbas edilmesinin engellenmesinin istendiği açıklamada, "Tahliye edilen kişilerin derhal tutuklanmasını, daha adil ve vicdanları rahatlatan bir karar verilmesini, tahliye gerekçesinin açıklanmasını ve dosyadaki gizlilik kararının kaldırılmasını, kadınlara ve özellikle çocuklara karşı cinsel istismar ve tecavüz davalarında daha adil, bu tarz olayları caydırıcı kararlar alınmasını istiyoruz" ifadelerine yer verildi.


Basın açıklamasının ardından halk olaysız bir şekilde dağıldı.(Bülent Temiz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir