• DOLAR 32.575
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2455.44
  • ...
Elimizden geleni yapacağız!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Fatih Dönmez 4. Türk-Alman Enerji Forumu’nda gerçekleştirdiği konuşmada, dünya genelinde Rusya-Ukrayna savaşı ve artan küresel enflasyon nedeniyle zorlu bir enerji kriziyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Enerji krizi nedeniyle ülkelerin planlarını yeniden gözden geçirdiğine işaret etti.

Dönmez yaptığı açıklamada  “Halihazırda mevcut gaz fiyatlarıyla neredeyse 20 yıl sonra ekonomik olacak denilen yeşil hidrojen bile ekonomik görünüyor. Füzyon teknolojisi konusunda, hep gelecek 20 yılın teknolojisi denilirdi, son dönemde artık daha kısaltmaya başladık. Gelecek 10 yılın teknolojisi şeklinde sıraladık” ifadelerini kullandı.

Hidrokarbon aramalarına da devam ettiklerini belirten Dönmez, “Karadeniz’deki 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfimiz kapsamında ilk gazın 2023 yılında sistemimize ulaştırılması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” ifadesini kullandı. Dönmez, Türkiye’nin sadece kendi enerji arz güvenliğini sağlamakla yetinmeyip yakın coğrafyasındaki enerji kaynaklarının talep eden ülkelere taşınması noktasında da önemli roller üstlendiğinin altını çizdi.

Dönmez ifadesine şöyle devam etti: Bu minvalde ülkemizin uluslararası enerji projelerindeki başarısı, bir enerji partneri olarak güvenilirliği ve gelişmiş doğal gaz altyapısı göz önünde bulundurulduğunda, ülkemiz komşu ülkelerdeki doğal gazın Batı’daki pazarlara ulaştırılmasında, şu an olduğu gibi gelecekte de kritik roller üstlenebilir

Bu haberler de ilginizi çekebilir