• DOLAR 34.599
  • EURO 36.389
  • ALTIN 2921.629
  • ...
HÜDA PAR Adana İl Başkanı Demir'den kentsel dönüşüm süreleri uzayan mağdurlara ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, Seyhan ilçesi Bey ve Barbaros mahallelerinde 2020 yılında kentsel dönüşüm kapsamında hak sahipleriyle anlaşmaya varılan proje konusunda herhangi bir adım atılmadığını belirten hak sahipleriyle bir araya geldi.

Kentsel dönüşüm hususunda mağdur edildiklerini söyleyen vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyetleri Demir'e anlatarak sorunlarının bir an önce giderilmesi için yetkililerden çözüm beklediklerini ifade ettiler.

"HÜDA PAR olarak kardeşlerimizin yanındayız, konunun takipçisi olacağız"

Mağdurların yaşamış olduğu sorun ve sıkıntıların çözüme kavuşturulması için mağdurlara önerilerde bulunan Demir, "Kentsel dönüşüm adı altındaki hak arama meselesi maalesef gördüğümüz kadarıyla, kardeşlerimizi de dinledik, zulme dönüşmüş. Biz buradan HÜDA PAR olarak diyoruz ki; 'Biz hem belediyeler nezdinde hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya Müdürlüğü nezdinde gerekli takipleri yapacağız. Arkadaşlarımızla birlikte bu mağduriyetin giderilmesi noktasında elimizden geleni ortaya koyacağız.' Sadece burada değil, Yenibey Mahallesi, Barbaros Caddesi dediğimiz bölgenin dışında da maalesef Sinanpaşa ve Tellidere mahallelerinde de aynı sorun ve mağduriyetleri görmekteyiz. İnşallah HÜDA PAR olarak kardeşlerimizin yanındayız, konunun takipçisi olacağız. Bu meselenin çözümüne kadar mağdur halkımızla beraberiz." dedi.

"Muhatap bulamıyoruz"

Sıkıntılarını dile getiren mağdurlar ise muhatap bulamadıklarından ve uzayan sürecin hayatlarını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Sorunlarının temelinde kentsel dönüşüm projesinin olduğunu söyleyen mahalle sakini ve esnafından Beşir Aktürk, "Muhatap bulamıyoruz. Belediyeye gidiyoruz, 'Bakanlık projesidir' diyorlar. TOKİ ile görüşmek istiyoruz. TOKİ'nin herhangi bir yeri burada yok, Ankara'ya gidin diyorlar. 'Biz sizin adınıza görüşüp dönüş yapacağız' diyorlar ama hiç kimse tekrardan dönüp bizi bilgilendirmiyor." diye konuştu.

"Barbaros Caddesi'nde 250-300 mağdur aile var"

İstemedikleri bir sözleşmeye zorlandıklarını iddia eden Aktürk, "Bizi mahkemeye verdiler. Mahkemeye verirken de zemin kat ve üst katlara zorlamaya çalıştılar. Biz de bunu kabul etmedik çünkü yapmaya çalıştıklarının yasal olmadığını biliyoruz. 'Zemin veya üst katlar istiyorum' diyerek el yazısıyla yazacaksanız, imzalayacaksınız diyorlardı. Biz de kabul etmedik. Yani şu an en kötü şartlarda bizim oturduğumuz Barbaros Caddesi'nde 250-300 mağdur aile var." şeklinde konuştu.

"Verdikleri bir dairede üç aile nasıl oturacak?"

Yaşanan anlaşmazlık ve sıkıntıların normal yaşamlarını olumsuz etkilediğine vurgu yapan bir diğer mağdur Ahmet Barlak ise, "Biz daire istiyoruz, daire yok diyorlar. Verdikleri para da zaten makul değil. Yani o parayla ne bir ev alınabilir ne de bir arsa alınabilir. Verdikleri bir dairede üç aile nasıl oturacak? Biz muhatap bulamıyoruz, yakındığımız konu budur. Mesela evimin içerisinde yeni bir dekorasyon yapacağım, korkudan yapamıyorum. Olur ki bugün-yarın yıkım gelir, harcadığım parayla da mağdur olacağım. Diğer türlü de mağdur olacağım. Önümüzü göremediğimizden ev ile alakalı hiçbir şey yapamıyoruz; muhatap da bulamıyoruz ki proje konusunda herhangi bir tarih alalım. TOKİ'nin yerine gittiğimizde muhatap olacak biriyle görüşelim diyoruz. 'İstiyorsan bu tür bir anlaşma, istemiyorsan da git mahkemeye ver' cevabını alıyoruz. Biz de bekliyoruz. Yani artık nasıl olacak bilmiyoruz." (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir