• DOLAR 32.275
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2405.608
  • ...
VAEH kemoterapi ünitesi binlerce hastaya hizmet veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Doğu Anadolu Bölgesinde yaklaşık 3 milyon hastaya bakan SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hastalara daha iyi bir hizmet sunmak amacıyla Gündüz Kemoterapi Ünitesini yeniden dizayn etti.

Kemoterapi tedavisi alan hastaların daha nezih bir ortamda hizmet almaları amacıyla tıbbı ve sosyal alan bakımından birçok yenilik yapıldı.

“Yaklaşık 4 bin hastaya tedavi hizmeti veriliyor”

Ünitede incelemelerde bulunan ve hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başhekim Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, yaptığı açıklamada hastalarına hem tıbbi hem sosyal hem de görsel açısından daha iyi bir ortam sunmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Sarıkaya “Yaklaşık 4 bin civarında hastanın tedavi gördüğü Gündüz Kemoterapi Ünitesi, sadece Van’a değil çevre illerde hizmet vermektedir. Hastalarımız aynı gün gelip kemoterapi tedavilerini alıp ayrılabiliyorlar. Buradan batı illerine herhangi bir sevk yapmıyoruz. Hatta bazı hastalarımız batıdan gelip bu tedaviden yararlanıyorlar. Merkezimizde hem tıbbı hem de görsel alan anlamında tüm imkânlar mevcuttur. Burada huzur veren görsel bir ortam oluşturmaya çalıştık.” dedi.

“Ünitemiz 08.00 ile 16.00 saatleri arasında hizmet vermektedir”

Hastane Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Cezmi Meral ise günlük yaklaşık 60-70 hastaya tedavi hizmetinin verildiğini belirterek “Bu hastaların yarısından fazlası kemoterapi tedavisi alıyor. Gündüz Kemoterapi Ünitemizde 12 erkek ve 12 kadın yatağı mevcut olup başvuru yapan hasta aynı gün kemoterapi almaktadır. Bu alanda 2 hematoloji, 2 de onkoloji uzmanımız, 2 eczacı ve yardımcısı ile 7 hemşire görev yapmaktadır. Hastalarımızın daha fazla konforlu hizmet alabilmeleri için bekleme alanlarının yanısıra bir kan alma ünitesi oluşturuldu. Böylece aynı gün içerisinde kemoterapi hizmeti alabilmektedirler. Ünitemiz 08.00 - 16.00 saatleri arasında hizmet vermektedir” diye konuştu.

Kemoterapi tedavisi alan hasta ve hasta yakınları ise ünitenin sağladığı koşullardan ve hizmetten memnun olduklarını belirterek, hastane yetkililerine teşekkür etti. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir