• DOLAR 34.076
  • EURO 38.074
  • ALTIN 2841.317
  • ...
Camilerin ve Kur’an kurslarının ısınma giderleri devlet tarafından karşılansın çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaşanan mağduriyetin giderilmesi gerektiğini belirten Diyanet Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, kış mevsiminin geldiğini ve en büyük sorunun camilerin ve Kur’an kurslarının ısınma giderlerinin, genel bütçeden karşılanmaması olduğunu söyledi.

Camilerin aydınlatma giderlerinin genel bütçeden karşılandığını hatırlatan Arvas, bu durumu çok olumlu karşıladıklarını belirterek, “Aydınlatmadan çok camilerimizin ihtiyacı olan ısıtma ve soğutma giderleridir. Soğutma giderlerine bölgemizde pek ihtiyaç duyulmuyor ama Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde camilerimizin soğutmaya da ihtiyacı vardır. Ancak bizim çok acil ihtiyacımız olan husus camilerimizin ve Kur’an kurslarımızın ısıtma giderlerinin genel bütçeden karşılanmasıdır.” dedi.

“İmamlarımız çok zorluk çekiyor”

 

İmamların ısınma ücretlerini cemaatten toplarken çok zorlandıklarını ifade eden Arvas, “Cemaatimizin de maddi imkânlarının kısıtlı olduğu bölgelerimiz var. Büyük merkezi camilerimizin bu giderleri bir nebze de olsa cemaat tarafından karşılanabiliyor ancak bu durum köylerde farklıdır. Kömür fiyatları çok fahiş miktarlara ulaşmış durumda ve imamın bunu karşılaması çok zor.” diye konuştu.

“Bu yıl Van’daki bazı camilerin ısıtma giderleri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak” 

Bu yıl Van’daki camilerin büyük bir kısmının ısıtma bedellerinin Van Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını belirten Arvas “Bu konuda müftülüklerimiz geçen yılın fatura bedellerini ve bu senenin de tahmini fatura bedellerinin bilgisini imamlarımızdan aldılar. Valimizin desteği ile Van olarak inşallah bu sorun bir nebze çözülecektir. Ancak birçok ilimizde bu imkânlar olamayabiliyor. Dolayısıyla bu Türkiye geneli büyük bir sorundur.” ifadelerini kullandı.

“Camiler de devletin resmî kurumlarıdır”

Arvas, “Bir okulun nasıl ki bir bütçesi varsa ve bütün giderleri Milli Eğitim bütçesinden karşılanabiliyorsa, camilerimiz de bu devletin resmî kurumlarıdır. Bütün giderlerinin genel bütçeden karşılanması en büyük talebimizdir. Devlet büyüklerimizden bu konuya biraz daha önem vermelerini, bölgemizin ve bütün milletvekillerinden talebimiz, camilerimizin bütün soğutma ve ısıtma giderlerinin genel bütçeden karşılanarak, bu sıkıntının giderilmesi konusunda gayret göstermelerini, imam ve Kur’an kursu hocalarımızı bu sıkıntıdan kurtarmalarını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)  

 

 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir