• DOLAR 34.657
  • EURO 36.375
  • ALTIN 2928.566
  • ...
Lise öğrencileri Batman Üniversitesini tanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Raman Kampüsüne gerçekleştirilen ziyarette kütüphane, laboratuvarlar, spor tesisleri ve fakülteleri gezen öğrenciler, merak ettikleri konular hakkında yetkililerden bilgiler aldılar.

Lise öğrencilerinin üniversiteyi merak edip ziyaret etmelerinden memnuniyet duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. İdris Demir, eğitimin her kademesindeki öğrencilerle güçlü bir iletişim kurmaya çalıştıklarını ifade etti.

Şehrin ve ülkenin geleceğine katkı sunabilecek nitelikli bireyler yetiştirmek için çocuklara erken yaşta yön vermek gerektiğinin altını çizen Rektör Demir, yaptıkları çalışmalarla bu sorumluluğu paylaştıklarını dile getirdi.

Öğrencilere eşlik ederek üniversiteyi tanımalarına öncülük eden öğretmenlerinin de çok önemli bir fedakârlıkta bulunduklarına dikkat çeken Demir, geleceğin üniversitelilerini, bilim adamlarını yetiştirmede öğrencilerin öğretmenlerinin çok büyük emek ve gayretleri olduğunu sözlerine ekledi.

Ardından Akademisyen - Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü çerçevesinde daha önce İluh Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. İdris Demir, bu kez Veysel Karani Anadolu İmam Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Gerçekleştirilen buluşmada Rektör Demir, öğrencilere 'Günümüzde Gençlerin Sahip Olması Gereken Beceriler' başlıklı bir sunum yaptı.

Başarıya ulaşmanın temel öğesinin çok çalışmak olduğunu belirten Demir, azimle ve sabırla çalışan bir insanın başarıya ulaşmamasının mümkün olmadığını ifade etti. Öğrencilere çözüm odaklı fikirler önermeleri tavsiyesinde bulunan Demir, çözüm odaklı düşünmenin yeni fikirlere kaynak sunacağını kaydetti.

Tüm dünyada küresel ölçekte dijital değişimlerin meydana geldiğini belirten Demir, sunumuna şu şekilde devam etti:

"Değişen dünyaya ayak uydurabilmek size büyük avantajlar sağlayacak. Eğitim sistemimizin ana unsuru olan okullar da diğer tüm alanlar gibi değişen ve dönüşen dünyada ortaya çıkan yeni koşullardan doğrudan ve derinden etkilendiler. Bu etkinin günümüzde öğrencilerimizin beceri ve yeterliklerinde bazı değişimlere neden oldu. Günümüz becerileri geride bıraktığımız yüzyılların becerilerine göre çok daha karmaşık bir yapıda. Becerilerdeki bu karmaşıklığa ise yaşamın tüm noktalarında görülen hızlı değişimler ve akışkanlıklar neden oldu. Günümüzde sahip olunması gereken beceriler, öğrenme ve yenilik becerileri, yaşam ve kariyer becerileri, bilgi, medya ve teknoloji becerileri ana başlıkları altında toplanmaktadır. Ancak sadece beceri kazanmak hayatı göğüslemeye yetmeyecek Becerilerle birlikte insanın evrensel, yerel, maddi, manevi, mesleki, ahlaki, milli tüm değerleri kapsayan ve kuşatan bir olgunlaşma, gelişme, ilerleme ve değişimle de donanması gerekiyor." (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir