Levrek balığın ne kadar faydalı olduğunu biliyor musunuz? Şaşıracaksınız!
İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde birçok hastalığa iyi gelen Levrek, kansere de dahi iyi geldiği söyleniyor. Kış aylarında tüketilmesi tavsiye edilen balık türünün şifası şaşırtıyor.
Harvard Halk Sağlığı Okuluna göre levrek balığının az bilinen faydaları!
- Levrek balığı, kalorisi düşük olarak bilinmekte
- Yüksek miktarda selenyum, protein ve omega-3 yağ asitleri içerdiği bilinen levrek, kardiyovasküler rahatsızlıklara, kan basıncına iyi geldiği gibi kolesterol seviyesini düşürmeye de oldukça destek olmaktadır.
-
Kronik rahatsızlıkların olasılığını önlemeye destek olan levrek ayrıca D vitamini bakımından yüksektir.
- Kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye de yardımcı olur
- Levrek, ayrıca vücuttaki omega-6 ve omega-3 yağ asitlerinin dengelenmesine destek olmaktadır. Kolesterol dengesini koruyan bu balık obezite ve koroner kalp hastalığı riskini önlemektedir. Ayrıca kalp ve atardamarlardaki yükü de azaltmaktadır. Levrek, protein diyetin hayati bir parçası olarak tanımlanmaktadır. Dolayısıyla diyabet olasılığını azaltmaya yardımcı olmaktadır.
- Levrek balığının bir başka faydası da selenyum, magnezyum, kalsiyum, çinko ve kemik erimesini önleyen diğer mineraller açısından mükemmel bir kaynak olmasıdır.
- Yüksek miktarda A vitamini içeren levrek,katarakt ve makula dejenerasyonuna yol açabilecek serbest radikallerin zarar görmesini önlemeye yardımcı olmaktadır.