• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Pazar esnafından kapalı semt pazarı tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulucami Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Hacı Ömer Özel Kapalı Semt Pazarı, pazar esnafına ayrılan yerlerin küçük olması nedeniyle  kurulamadı.

Bağlar Mahallesi'nde geçici olarak Pazartesi günleri tezgah açan pazar esnafına yeni semt pazarına geçilmesi bildirildi.

Kendilerine ayrılan yerin çok küçük olması nedeniyle uygulamayı kabul etmediklerini belirten esnaf, 3 metrekare yerin kendilerine dayatılmak istendiği iddiasında bulunarak duruma tepki gösterdiler.

Kendilerine ayrılan yerde tezgah açmanın mümkün olmadığını belirten esnaf, bir çözüm getirilene kadar kapalı semt pazarında tezgâh açmayacaklarını belirtti.

“Pazarcılar olarak mağduruz”

30 yıldır pazarcılık yaptığını belirten Abdulhalim Demir, "Buraya sözde bir kapalı pazar açmışlar. Tezgahlarımız en küçüğü 6 metredir. Tezgâh yeri olarak 3 metreye düşürmüşler. Bu da haliyle yetmiyor bize. Bir şey koyamıyoruz buraya. Yetkililerden çözüm bekliyoruz. Buraya gelip bir çare bulmalarını istiyoruz. Başka yapacak bir şey yok. 10 ton pazar eşyası buraya nasıl taşınacak? Bir yetkili görmek istiyoruz. Onu da göremiyoruz. Mağduruz. Pazar bugün burada açılmayacak. Aslında açmak istiyoruz. Bunun için geldik. Belediye yetkilileriyle de görüştük. Ya 3 metrekarelik alanı kabul edeceksiniz ya da izin vermeyiz diyorlar. Benim 30 yıldır tezgâhım 9 metredir. Nasıl 3 metreye sığdıracağız? Ayrıca mevcut pazarcılara yetmiyorken 33 kişi daha araya koyacaklarını duyduk. Nasıl olacak bilmiyoruz?” dedi.

Bilal Kurt isimli pazarcı da yeni uygulamaya tepki göstererek bu durumu kabul etmediklerini, haklarını sonuna kadar savunacaklarını kaydetti.

Pazarda kuruyemişçilik yapan Ahmet Aysan, "Zabıta aracılığıyla yeni yerleri bize dayatmaya çalışıyorlar. Zabıta güzel bir üslup da kullanmıyor. Eğer yerlerimizi başkalarına verirlerse biz meşru olarak hakkımızı kullanacağız. Şu an yetkililerden çözüm bekliyoruz. Eğer bir çözüm ortaya koymazlarsa, olabilecek durumlardan Midyat Belediyesi sorumludur. Ayrıca kirli kokular var. Başkalarını da pazara sokacaklarını söylüyorlar. Hakkımızı da sonuna kadar arayacağız. Şu an esnafın tonlarca malı var. Çürümeye bırakılmıştır.  Kimsenin bunu yapmaya hakkı yoktur. Acil bir çözüm bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Sinan Atış, yeni uygulamayla pazar kurulamayacağını ifade ederek, "Buradan ancak köy ürünleri pazarı olur; halk pazarı olmaz. Ricamız bizi duruma sokmayın. Bir çözüm yolu bulun.” çağrısında bulundu.

Tepkiler üzerine pazar yerine gelen Belediye Başkan Yardımcısı Masum Cengiz'in , sorunun çözümü için Belediye Başkanı ile görüşme neticesinde, eski yerde açık alanda pazar kurulmaya devam edileceği, yeni semt pazarındaki sorunun ise çözüme kavuşturulacağı yönünde bilgi verdiği öğrenildi.

Polis olay yerinde herhangi bir taşkınlık olmaması için önlem alırken, öğlen vakti kimi pazarcı esnafı Bağlar Mahallesi'ndeki eski yerde tezgahlarını açtı. (İLKHA)






Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir