• DOLAR 32.317
  • EURO 34.672
  • ALTIN 2409.899
  • ...
Batman'da sobacı esnafı satışlarının başlamasını bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kentte doğal gaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte odun ve kömür sobasına rağbetin her geçen gün azaldığına dikkat çeken sobacı esnafı, bu durumun işlerini olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Satışlarının azaldığını, havaların soğumaya başlamasına rağmen istedikleri satışı bir türlü yapamadıklarını vurgulayan esnaf, en çok köylüler tarafından sobalara talebin olduğunu ifade etti.

Soba satıcısı Bilal Narin, İLKHA muhabirine, kış ayı için kullanılmak üzere soba hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Bilal Narin

"Müşterilerimizi bekliyoruz"

Bu sene satışlarının ise halen başlamadığını dile getiren Narin, "Müşterilerimizi bekliyoruz. Biz de kovalı, kovasız ve ızgaralı sobalar bulunuyor. Genelde köylere yönelik çalışıyoruz. Bu sene merkezde halen soba satışlarımız olmadı. Bunun da sebebi doğal gaz kullanımının yaygınlaşmasıdır. Köylere odun sobasının yanında ısıtıcılı banyolar ve hayvan teknesi satıyoruz." dedi.

"En uygun sobanın maliyeti 600 ila 700 TL'dir"

Soba fiyatlarının geçen seneye göre artığına işaret eden Narin, "Geçen sene 110 liraya sattığımız sobanın fiyatı bu sene 300 liradır. Boru ve aparatlarıyla beraber en uygun sobanın maliyeti 600 ila 700 lirayı buluyor. Vatandaş almaya biz de satmaya mecburuz. İşimiz budur ve yapmak zorundayız." diye konuştu.

Fereç Güre

"Soran var ama alan yok"

Satışlarının henüz başlamadığını söyleyen bir diğer soba satıcısı Fereç Güre, "Biz de 3 çeşit soba vardır. Aralarında çok özellik yok ama saclarında kalınlık farkı var. Şu anda soba soran var ama alan yok. Aybaşından sonra satışlarımız başlar. O da ihtiyacı olan alır, olmayan almaz. Müşteri soba fiyatını duyunca almadan gidiyor. Çünkü soba fiyatları bayağı yükselmiş durumda. Şu anda sobalarımız, kovalarımız, borularımız ve sobaya gerekli ne varsa hepsi müşterilerin alımına hazır. Alıcıları bekliyoruz."(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir