• DOLAR 34.591
  • EURO 36.405
  • ALTIN 2984.912
  • ...
Dünyaca ünlü Şef Hüseyin Özer Batman Üniversitesinde öğrencilerle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sektör-Öğrenci Buluşmaları kapsamında öğrencileri alanında uzman kişilerle buluşturmaya ve alanlarıyla ilgili bakış açılarını zenginleştirmeye yönelik farklı sektör temsilcileri ağırlandı.

Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

"Ücretsiz yemek uygulamasının ardından, 'Askıda Otobüs Bileti' Kampanyasını da başlattık"

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansın açılış konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitenin bünyesinde kurulan yayınevi, hazırlanan uluslararası ve ulusal projeler, akademik çalışmalar, düzenlenen konferans ve sempozyumlar ile üniversitenin akademik gelişimini sağlama; fiziki altyapı ve üstyapı iyileştirme çalışmalarıyla da üniversiteye ayrı değer katma gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

Gerçekleştirdikleri tüm faaliyetlerde doğal çevreyi korumayı esas aldıklarını belirten Rektör Demir, daha yeşil bir çevre için kampüse çok sayıda fidan diktiklerini söyledi.  Öğrenci odaklı üniversite misyonu ile öğrencilere ücretsiz yemek uygulamasının ardından, büyük bir adım daha atarak 'Askıda Otobüs Bileti' kampanyasını başlattıklarını kaydeden Rektör Demir, "ciğerparelerimiz" diye hitap ettiği öğrencilere her zaman destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

"Batman turizmini hak ettiği yere taşıma noktasındaki girişimlere her zaman destek olmaya da devam edeceğiz"

Batman Üniversitesinin gelişimini ve öğrencilerin yaşam kalitesini arttırmak için çalışırken, şehrin sanayi, tarım ve turizm sektörlerinden hak ettiği değeri alması için de çaba sarf ettiklerini vurgulayan Rektör Demir, konuşmasına şu şekilde devam etti:

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir

Bilindiği üzere, sanayi ve tarım endüstrileri ülke ekonomileri için lokomotif görevi görse bile, turizm sektörü uluslararası ve ulusal ölçekte bölgesel gelişimin önemli dinamiklerinden biri olarak kabul edilmektedir. Batmanımız sahip olduğu tarihi, kültürel, doğal ve gastronomik miras öğeleri ile turizm sektörü açısından önemli bir potansiyeli barındırmasına karşın, turizm pazarından yeterli payı alamamaktadır. Buna karşın bir Batmanlı olarak hiç şüphem yok ki gelecekte Batmanımız bir turizm şehri hüviyetine bürünecektir. Bu süreçte biz, Batman Üniversitesi olarak sorumluluklarımızın bilincindeyiz ve üzerimize düşen her şeyi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Turizm Fakültemiz ve Hasankeyf Meslek Yüksekokulumuzdaki meslektaşlarımın bu konudaki çabalarına şahidiz ve onlara, Batman turizmini hak ettiği yere taşıma noktasındaki girişimlerinde her zaman destek olmaya da devam edeceğiz.

"Başarılı bir kariyere sahip olmak için büyük çaba ve gayret sarf etmek gerekiyor"

Konferansa katılan öğrencilerin, geleceklerine ve kariyerlerinde önemli bir etki yaratacağını dile getiren Rektör Demir, başarılı bir kariyere sahip olmak için büyük çaba ve gayret sarf etmek, azim, fedakârlık ve sabır gibi faktörlerin özümsenmesi gerektiğini, üniversitece ağırlanan Şef Hüseyin Özer'in bu faktörleri özümseyen en somut örnek olduğunu belirterek konuşmasını tamamladı. 

 "Her yemeğin bir öncekinden daha lezzetli olması için yeniden işe koyulmak gerekiyor"

Şef Hüseyin Özer

Rektör Demir'in konuşmasının ardından konferansa başlayan Şef Hüseyin Özer, dünyaca ünlü bir şef olma hikâyesinin zorlu aşamalarını hayatındaki tecrübelerle anlattı. Aşçılık mesleğinin her kademesinde çalıştığını belirten Şef Özer, işin püf noktasının merak etmek ve yaptığı işten zevk almak olduğunu söyledi.

İnsanlara sunulacak yemeğin önce yemeği pişiren kişi tarafından lezzetli görülmesi gerektiğini söyleyen Şef Özer, her yemeğin bir öncekinden daha lezzetli olması için yeniden işe koyulmak gerektiğini dile getirdi.

Nitelikli ve farklı bir aşçı olmaya çalışan öğrencilerin önce kültürel yemekler hakkında bilgi sahibi olmalarının çok önemli olduğuna dikkat çeken Şef Özer, modern yemeklerin değil kültürel geçmişi olan tatların daha ilgi çekici olduğunu vurguladı. 

"En iyisi olmak için emek vermek, sabır göstermek ve yenilikçi olmak gerekiyor"

Her meslekte olduğu gibi aşçılık mesleğinde de öğrenmenin uzun soluklu bir süreç olduğunun altını çizen Şef Özer, alternatiflerin ve rekabetin yüksek olduğu günümüzde en iyisi olmak için emek vermek, sabır göstermek ve yenilikçi olmak gerektiğini belirtti.

Bir aşçının yemek istediği yemeği pişirmesinin, pişirilen yemeğin daha lezzetli olmasını sağladığını söyleyen Özer, kolay ve zor yemek seçmeden her yemeği pişirmeyi denemek gerektiği önerisinde bulundu.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Şef Özer, aşçılığa yeni başlayanların çok pratik yapmalarının ve farklı tatları pişirmeye çalışmalarının önemli olduğunu söyleyerek konferansı tamamladı. 

Program, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in, Şef Hüseyin Özer’e hediye takdim etmesiyle sona erdi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir