• DOLAR 32.925
  • EURO 35.227
  • ALTIN 2442.804
  • ...
Van Gölü'ndeki balıkçı barınakları bakanlık tarafından onarılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Küresel iklim değişikliği ve yağışların azalması nedeniyle oluşan kuraklık, Van Gölü'nde balıkçılık yaparak geçimini sağlayan balıkçıların işlerini zorlaştırdı.

Gölde suların çekilmesiyle birlikte Adır Adası'nın karşısındaki balıkçı barınağındaki tekneler karaya oturmuştu.

Balıkçı barınağında yaşanan sorunun çözülmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından çalışma başlatıldı.

Adana Ulaştırma ve Altyapı 5’inci Bölge Müdürlüğünden gelen ekipler, Van Gölü'ndeki 5 ayrı bölgedeki balıkçı barınaklarında derinleştirme ve onarım çalışması başlattı.

“Yaklaşık 2 metrelik bir derinleştirilme yapılacak”

Ahmet Çıkla

Yapılan çalışmalar hakkında konuşan balıkçı Ahmet Çıkla, 30 yıldır balıkçılık yaptığını belirterek, son iki yılda Van Gölü'nün kuraklıktan dolayı su seviyesinin yaklaşık 2 metre çekildiğini hatırlattı.

Balıkçı barınaklarının karaya çıktığını ifade eden Çıkla, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini belirterek, “Yaşadığımız sıkıntılı durumdan dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bir yazı yazdık. Yazdığımız yazıya karşılık bakanlık burada bir çalışma başlattı. Barınağın tabanında tarama yapıldı. Yaklaşık 2 metre kazılacak. Durumun basına yansımasıyla birlikte Van Gölü'ndeki diğer 5 barınakta daha onarım çalışması yapılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına teşekkür ederiz” dedi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir