• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
İzleme komisyonu izleniyor mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Aralarında Mazlum-Der, İHD, Türkiye Barış Meclisi, Van Barosu, KESK gibi yaklaşık 20 STK'nın bulunduğu, 2 aydır "Barış Süreci" ile ilgili çalışmalar yürüten ve operasyon bölgelerinde gözlemlerde bulunan Van izleme komisyonunun izlendiği iddia edildi.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan izleme komisyonu yürütme kurulu üyesi ve Mazlum-Der Van Şubesi Başkanı Yakup Aslan, hassas bölge olarak belirlenen Çaldıran ilçesinin Tendürek bölgesine gitmek üzere dün sabah Van'da yola çıktıklarını belirterek, "Üç minibüs ve bir taksiyle belirlenen köye doğru hareket ettiğimiz esnada, arkamızdan iki doblo aracın geldiğini gözlemledik. Onlardan biri durduğumuzu görünce geri dönmeyi tercih etti. Fıat doblo‎ marka araç bize bir kilometre kadar uzaklıkta durunca, arkadaşlar kim olduklarını anlamak için oraya gitti. Onlar jandarma istihbaratından olduklarını ve bizim güvenliğimiz için orada olduklarını söylediler. Bu durumun güvenliğimizi tehlikeye düşürdüğünü ve bizi izlemeyi bırakmalarını söyledik. Ancak kalmakta ısrar edince Van Valisi'ni aradık. Bunun üzerine anladığımız kadarıyla, yapılan müdahale üzerine bizi takip etmekten vazgeçtiler" dedi.

 

Önce köy camisini yakmışlar…
Heyet daha sonra Tendürek Dağı'nın eteklerinde yer alan ve 1993 yılında jandarma tarafından yakılmış olan Dasıva (Sakızlı) köyüne giderek köylülerle bir araya geldi.

 

Köylerine gelen jandarmanın önce köy camisini yaktıklarını anlatan köylüler daha sonra ise evlerinin yakıldığını anlattılar.

 

Buradan ayrılan heyet Ebeğ ve Yaşkütük (Pırabıner) (köyünde incelemelerde bulundular.

 

Süreçten umutlu olduklarını belirten Yaşkütük sakinleri ise köylerinde yeni korucu alımlarından endişe duyduklarını ve köylerinde yapılan karakolun gereksiz olduğunu söylediler. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir