• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Yarım kalan sanayi sitesi projesi esnafın tepkisini çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB)  önünde bir araya gelen hak sahibi esnaf, yeni kurulan Çataltepe Sanayi Sitesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni (ÇATSANDER) ve yaşadıkları hak kayıplarını dile getirdiler.

BESOB önünde yapılan basın açıklamasına ÇATSAN-DER kurucu Başkanı Zekai Akdoğan ve başkan yardımcıları Aydın Çitil ve Mehmet Kuş'un yanı sıra esnaf üyeler de katıldı.

Açıklamada, TOKİ ve BESOB işbirliğiyle Kestel'de hayata geçirilmesi planlanan sanayi sitesi projesinin yarım kaldığı ve bu süreçte projeye katılmak için ödeme yapan esnaf üyelerin mağdur edildiği belirtildi.

Hak sahipleri adına basın açıklamasını ÇATSAN-DER Başkan Yardımcısı Mehmet Kuş okudu.

“Bursa'da 2008 senesinde başlayan ilk iş yerim projesi akamete uğramıştır”

Kuş, “2008 yılında TOKİ ve BESOB işbirliğiyle bugün gündeme gelen ilk evim ilk iş yerim projesinde her ne olduysa, BESOB'un olaya sahip çıkmaması ve bazı mahkemelerle 2019 yılına gelinmiştir. 2019'da ise BESOB'daki yönetici arkadaşlarımızın aldığı kararlar bizlere göre çok yanlıştır ve bir sürü insanı haksızlığa sürüklemiştir. Bir kooperatif kurulmuştur. Bu kooperatife 3 bin üyenin kamulaştırma bedelini yatırdığı ve altyapısının yüzde 88'i bitmiş olan 3 milyon metrekare araziyi 54 trilyona, 5 senede ödemek üzere devrini yapmıştır. Ama bu devri yaparken TOKİ ve BESOB'a para ödeyen üyeler kooperatife devredilmemiş ve açıkta bırakılmışlardır. Yani Bursa'da 2008 senesinde başlayan ilk iş yerim projesi akamete uğramıştır.” dedi.

“Bu süreç, kurulan kooperatifle kesinlikle herhangi bir ilerleme göstermemektedir”

Bugün gelinen noktada bir ÇATSAN-DER olarak, çeşitli bakanlıklarda, siyasi iradelerde, belediyelerde ve mahkemelerde haklarını aramakta olduklarını belirten Kuş, “Bunun yanında, görüştüğümüz BESOB yönetimi, bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığına ve çeşitli bakanlıklara temas etmek üzere harekete geçmiş olduğunu bizlere bildirmiştir. Bugün burada toplanma sebebimiz, aradan geçen 14 yıla rağmen 3 bin tane üyenin derdine derman olacak bir kurumun olmamasıdır. ÇATSAN-DER olarak bu mücadeleyi başlatmış bulunuyoruz. Temennimiz 3 bin kişiyi ilgilendiren bu projenin tekrardan TOKİ'nin projesi altına girmesidir. Devletimiz hâlihazırda 'ilk iş yerim projesi’ni başlatmışken burada bulunan 3 milyon metrekare araziyi alması, sahip çıkması ve 3 bin esnafımıza bunu ücretleri karşılığında tekrar vermesidir. Bu süreç, kurulan kooperatifle kesinlikle herhangi bir ilerleme göstermemektedir. Geçtiğimiz 3 yıl da bunu göstermektedir. Bugüne kadar tek bir çivi bile çakılmamıştır.” diye belirtti.

“Bu işin çözümü sadece ve sadece TOKİ'dir, devlettir”

Bu projenin tekrar TOKİ'ye devredilmesi ve bunun için ne gerekiyorsa yapmak üzere mücadele başlatmış olduklarını kaydeden Kuş, “Bizim yüzümüzü güldürmesi için TOKİ'yi tekrar göreve davet ediyoruz. Bu konuyla ilgili tüm bakanları, Bursa milletvekillerimizi, siyasi partilerimizi göreve davet ediyoruz. Arkamızda görmüş olduğunuz esnaf arkadaşlar 3 bin esnafı temsilen burada bulunmaktadır. Umarım bu sorun en kısa sürede çözüme kavuşacaktır. Ama bu işin çözümü sadece ve sadece TOKİ'dir, devlettir.” diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından ÇATSAN-DER kurucu Başkanı Zekai Akdoğan, mağdur olan esnaflarla konuştu. Hak sahibi esnaflar, mağduriyetlerinin dile getirildiği basın açıklamasına BESOB yönetiminden katılım olmadığını belirterek, ‘BESOB esnafa sahip çık’ sloganları attı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir