• DOLAR 32.86
  • EURO 35.143
  • ALTIN 2430.441
  • ...
Laos'ta dang humması vakaları artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Laos Sağlık Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Laos'ta dang humması vakalarının sayısının artmaya devam ettiğini ve bir yeni ölümün bildirildiğini söyledi.

Laos Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkedeki dang humması vakalarının 128 artarak 28 bin 658'ye yükseldiği ifade edildi.

Açıklamada, ayrıca dang humması nedeniyle ölenlerin sayısı da bir kişi artarak 22'ye yükseldiği kaydedildi.

En fazla dang humması hastası 14 bin 351 ile ülkeni başkenti Vientiane'de rapor edilirken, Luang Namtha'da 4 bin 105 vaka ve Attapeu eyaletinde 1.549 vaka bildirildi.

Hastalık nedeniyle ölümler de en çok 6'şar ölümle Vientiane ve Attapeu'da, 3'er ölümle Luang Namtha ve Saravan'da kaydedildi.

Bakanlık, ülke çapındaki yerel makamlara, bireyleri ve toplulukları dang humması konusunda eğitmeleri, böylece hastalığın tehlikelerini anlamaları ve onu önlemek için aktif adımlar atmalarını tavsiye etti.

Raporda, dang humması ile mücadelede en etkili yöntemin, dang humması taşıyan sivrisineklerin durgun sudan arındırılarak yumurtlamasını önlemek olduğu vurgulandı.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, dang humması en hızlı ortaya çıkan enfeksiyonlardan biridir ve şu anda bilinen en hızlı yayılan viral hastalıktır. Hastalık Tayland, Laos, Filipinler ve Singapur'da yüksek oranda görülüyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir