• DOLAR 32.684
  • EURO 35.143
  • ALTIN 2452.893
  • ...
HAMAS liderlerinden Cebbarin: İşgal, direnişin taleplerine boyun eğmedikçe esir askerleri alamayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS yöneticilerinden, Şehitler, Yaralılar ve Esirler Dosyası Sorumlusu Zahir Cebbarin, işgalci siyonist rejimin esir aldığı 1027 Filistinliyi kurtarmak için yapılan Özgürlerin Vefası Anlaşması'nın 11'inci yılı münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

Anlaşmanın yapıldığı gün olan 18 Ekim 2011 tarihinin Filistin halkının işgalci siyonistler karşısında önemli bir başarı gerçekleştirdiğini ifade eden Cebbarin,

İşgalci zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin özgürlüklerine kavuşmasının kendileri için öncelikli konu olduğunu söyleyen Cebbarin, "Direnişçilerin elinde esir durumunda olan işgalci askerlerin gün yüzünü görebilmeleri için Filistin direnişinin şartlarına uygun itibarlı bir takas anlaşması yapılması zorunludur. Özgürlerin Vefası Anlaşması, Allah'ın izniyle yetim kalmayacak. Mevcut esir askerlerin teslim edilebilmesi için işgalcilerin direnişin şartlarına boyun eğmek zorunda kalacağı güçlü bir takas anlaşmasına razı olması gerekiyor."

"Filistin halkının büyük bir mücadele deposu var ve işgale karşı beyaz bayrak çekmeyecekler"

HAMAS'ın gece gündüz esirleri özgürlüklerine kavuşturmak için çalıştığını ve bunu 11 yıl önce başardığını hatırlatan Cebbarin, "HAMAS yakında onurlu bir takas anlaşması yapmayı da başaracak. Bedeli ne olursa olsun zindandaki esirlerimizi serbest bırakmak için hiçbir araç ve kararı bırakmayacağız. Direniş işgale ve istihbarata üstün olduğunu her alanda kanıtladı. Tüm tutsaklarımızı serbest bırakana ve arayışımızı özgürleştirene kadar Filistin halkının direnişi umutsuzluğa kapılmayacak. Filistin halkının büyük bir mücadele deposu var ve işgale karşı beyaz bayrak çekmeyecekler. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir