• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
90`lı Yıllarda Camiye Gidenler Hâlâ Tutuklanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doksanlı yıllarda camilere gidip Kur`an dersi alıp-verenlerin yargılamaları hala devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığının çocukları camilere davet ettiği bir dönemde, önceki yıllarda sırf camiye gittikleri için en acımasız işkenceleri gören vatandaşların hala yargılanıp cezaevlerine atılması kafalarda soru işareti bırakıyor.

Dini hassasiyetlerinden dolayı 2001 yılında yakalanıp gözaltına alınan, bir süre cezaevi yatan Abdülmecit Çay, Şirinevler Mahallesinde Cuma namazına gitmek için hazırlık yaptığı sırada, mahalle ortasında tutuklanıp cezaevine konuldu.

2001 yılında evine düzenlenen operasyonla gözaltına alınan ve hakkında Hizbullah Cemaatine üye olmak suçlamasıyla dava açılan Abdülmecit Çay, 4 yıl cezaevi yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Mahkeme Çay hakkında Hizbullah cemaatine üye olmak suçlamasıyla 6 yıl 3 ay ceza verdi. Yargıtay tarafından cezası onanan Çay, bugün tutuklanıp cezaevine konuldu.

Dosyası Yargıtay tarafından onandıktan sonra kısa bir açıklama bulunan Çay, 2001 yılında evine düzenlenen bir operasyonla gözaltına alındığını ve 24 ayrı mahkemeye çıkarıldığını söyleyerek tek suçlarının camiye gitmek ve çocuklara Kur`an-ı Kerim dersi vermek olduğunu ifade etti.

"Müslüman olduğumuz için yargılandık"
"Ben ve benim gibi kardeşlerim bu süreçte sadece Müslüman olduğumuz için yargılandık." diyen Çay, "Eğer bu ceza verilmeseydi biz buna şaşardık çünkü tarih boyunca bu hep böyle olmuştur. Bugün 20 yıldır cezaevinde yatan Müslümanlar var bunların da tek suçu camiye gidip insanlara Kur`an-ı Kerim dersi vermek."
Hakkında verilen ceza için üzülmediğini ifade eden Çay, Dağdan inen kişilerin affedildiği ve her çeşit imkanların sunulduğu bir dönemde Müslümanlar halen cezaevine konuluyor. Bu bizim için dert ve sıkıntı değil Rabbimizin takdiri diyoruz. O neyi dilediyse öyle olur."şeklinde konuştu. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir