• DOLAR 32.557
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2441.29
  • ...
Filistinli Esir Kulübü: Esir Nasır Ebu Humeyd’in sağlık durumu çok kötü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Esir Kulübü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tıbbi raporların Ebu Humeyd’in sağlık durumunun her geçen gün hızlı bir şekilde daha da kötüleştiğine işaret ettiğini ve Filistinli esire sadece ağrı kesicilerin verildiğini bildirdi.

Açıklamada ayrıca Ebu Humeyd’in sürekli oksijen tüpüyle dolaştığı ve doktorların kemoterapi tedavisine son verdikleri ifade edildi.

Filistinli Esir Nasır Ebu Humeyd’in göğüs kanserine yakalandığının anlaşılmasından sonra göğsündeki ağrıların arttığı, bir süre hastanede kaldıktan sonra hasta esirlerin tutulduğu en kötü yer olan Er-Ramle Cezaevi Reviri’ne nakledildiği, söz konusu revirde birçok hasta esirin kasıtlı tıbbi ihmal sebebiyle şehit olduğu kaydedildi.

Doktorların Eylül ayında Ebu Humeyd hakkında verdikleri raporda Filistinli esirin son günlerini yaşadığına işaret ederek serbest bırakılmasını tavsiye ettikleri, Ebu Humeyd’in serbest bırakılması talebinin savcılığın isteği üzerine mahkeme tarafından reddedildiği, avukatların yeniden yaptığı başvurunun ise 23 Ekim’de görüşüleceği belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir