• DOLAR 34.292
  • EURO 37.522
  • ALTIN 2927.227
  • ...
Görme engellilere bilgisayar kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mezitli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Usta, Mersin Valiliği koordinesinde yürütülen, Sosyal Destek Programı'nca (SODES) desteklenen "Net Görüş" projesi kapsamında açılan görme engellilere yönelik bilgisayar işletmenliği kursları olduğunu belirtti.


Usta, "Kurs kapsamında, Braille alfabesi destekli klavye ve bu eğitime özel 'JAWS' isimli program kullanılarak Mersin'de ilk defa Mezitli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz tarafından sabah öğle ve akşam olarak devam etmektedir. Bu kurslarımıza bu güne kadar 39 kursiyer başlamış ve 20 kursiyerimiz başarılı bir şekilde bitirerek sertifikalarını almışlardır" dedi.


Görme engelli vatandaşların eğitimden faydalanabilmeleri için servis imkânı sağladıklarını belirten Usta, "Erdemli ilçesinden 5 görme engelli vatandaşımız bu kurslardan faydalanmak amacı ile Erdemli Belediyesi'nin sağladığı servis aracı ile Mezitli Halk Eğitimi Merkezi'ne gelmektedir. Bu bizi çok mutlu etmiştir. Hedefimiz Mersin'deki tüm görme engelli vatandaşlarımıza bu eğitimin ulaşmasını sağlamaktır" diye konuştu.


Mezitli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Usta, kurslara katılmak isteyen görme engelli vatandaşlar için kurslarının devam ettiğini belirtti. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir